Партнер рубрики Події

На Театральній площі відкрили Хатинку святого Миколая: шукайте себе на фото (РЕПОРТАЖ)

На Театральній площі відкрили Хатинку святого Миколая: шукайте себе на фото (РЕПОРТАЖ)
  • Казкова резиденція для дітей запрацювала у Файному місті біля Драмтеатру.
  • Її офіційно відкрили у неділю, 4 грудня. Для тернопільських малюків з цієї нагоди влаштували розважальну програму у формі квесту. Дітвора неначе потрапила у справжню зимову казку. Як все відбувалось –у репортажі.
  • А ще шукайте свою родину на світлинах від «20 хвилин»!

4 грудня на майдані перед Драмтеатром у Тернополі запрацювала цікава дитяча локація – Хатинка Миколая. Її святкове відкриття розпочалось о 15 годині.

Попри холод і те, що погода не надто сприятлива для прогулянок, на площі зібралась величезна кількість людей. Там побувала й журналістка сайту «20 хвилин».

Відео дня

Щоб побачити святого Миколая, біля його Хатинки вишикувалась справжня черга. Містяни прийшли на дійство цілими сім’ями, взяли навіть найменших діток. Аби їм все було видно, батьки тримали синочків та донечок на плечах. Маленьких мешканців нашого міста, які захотіли поглянути на резиденцію, було не злічити. Організував нестандартне свято Туристично-інформаційний центр.

У перші хвилини дійства ведуча наголосила, що українці не вперше відзначають зимові свята в момент буремних подій. Зокрема, зараз доводиться робити це в умовах повномасштабної війни. Але тернополяни незламні й не здаються. Тому до нашої дітвори не міг не прийти святий Миколай.

– Сьогодні у нас незвичайна подія. Ми святкуємо її в дуже важкі для України часи. Часи війни і перелому нашої свідомості. Прийшла зима. Це пора, коли всі ми загадуємо якісь бажання, просимо у Господа здійснення наших мрій. Але сьогодні у всіх нас є одна спільна мрія – перемога у війні і настання миру. Дякуємо Збройним Силам за те, що маємо спокій у Тернополі, – також до людей звернувся Юрій Дейнека, начальник Управління стратегічного розвитку міста.

Далі на сцену вийшла Зима – головна героїня театралізованого дійства, яке показали дітям. Вона й керувала подальшим процесом, а саме веселим квестом для малечі.

Їм ставили різноманітні патріотичні запитання й загадки, залучили до інтерактиву. Діти бігали і шукали кожного з героїв зимової казочки: Ангелика, неслухняного Шпортика, Татарина, Козака, повстанців, Котигорошка тощо. Захід підлаштували під сучасні реалії, і як зауважила Зима, діти могли на власні очі побачити, як «наша сучасність і наше минуле зібрались в одному місці».

Коли з’явилися троє повстанців, вони разом з малечею під акомпанемент гітари заспівали «Ой у лузі червона калина». Наприкінці заходу до всіх присутніх вийшов сам святий Миколай.

Його зустріли піснею «Батько наш Бандера». Здивувало те, що попри вік навіть наймолодші тернополяни добре знають слова. Ця композиція у час російського вторгнення стала мейнстрімом. 

Після квесту всі охочі могли сфотографуватися з Миколаєм та іншими казковими героями, а пізніше завітати на аудієнцію до його святкової резиденції біля театру.

Нагадаємо, що резиденція святого Миколая на  Театральній площі працюватиме з 4 грудня 2022 року по 22 січня 2023 року відповідно до графіка. Про це повідомляє Тернопільська міська рада. У період новорічно-різдвяних свят на дітей тут очікують різноманітні майстер-класи, виготовлення свічок. Також можна буде зробити фото на згадку з Миколаєм та побавитись в ігровій кімнаті.

А Ви відвідали відкриття резиденції святого Миколая? Чи сподобалось Вам?

Поділіться своїми враженнями у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Надя Адамішин

    Ще до Миколай 2тижні
  • Halina Hakh

    А якби ракети летіли,а маса народу,з дітьми....західні області весь час хочуть видовищ...
  • Ігор Богач

    Ви ДУМАЄТЕ ЩО РОБИТЕ ВІЙНА В УКРАЇНІ ВИ РОЗВАЖАЄТЕСЬ ДОЛБАЙОБИ

    Ігор Богач reply Ігор Богач

    ТАК ВСЕ ПРАВЕЛЬНО В  Б   Ч Я ТРОШКИ НЕПРАВ

    Сергей Катерноза reply Ігор Богач

    Ігор Богач Для цих людей немає війни.

    Svitlana Drozdova Shuflat reply Ігор Богач

    Ігор Богач останнє слово вашого допису напевно ваше псевдо,воно вам підходить.Ви бачите як наша малеча допомагає армії? Так ось ВОНИ ЗАСЛУЖИЛИ НА СВЯТО і ніяке хуйло його в них незабере,вже той глист смердючий дитинство забрав ,то хай хоч це залишиться в пам'яті в спогадах про дитинство а не тільки серени і бомбардування.
  • Nadia Plaskonis

    Дякуємо за чудову розвагу для дітей.Ми були на відкритті,і це не означає що люди які були недопомагають нашим хлопцям ЗСУ як пишуть в коментарях вище і видовищ нам хватає і переживаємо не менше за тих хто на передовій.(Це я написала з власного досвіду,що мала собі табличку повісити коли і як саме наша сім,я допомагала ЗСУ)

keyboard_arrow_up