Партнер рубрики Події

На Театральному майдані у Тернополі боротимуться проти насильства

На Театральному майдані у Тернополі боротимуться проти насильства
  • В рамках події буде встановлено мозаїку із зображеннями різних форм насильства. Інсталяція виконана із магнітів, тож беручи кожен із них собі, охочі доєднаються до того, щоб негативне зображення зникло.
  • Окрім того, презентують результати дослідження, чи готові тернополяни прийти на допомогу у разі потребі.

У п'ятницю, 25 листопада, в Тернополі на Театральному майдані в рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» відбудеться акція «Чуйність переможе насильство». Початок заходу о 14:00 год.

Мета акції привернути увагу до теми насильства та закликати долати будь-які форми гендерно зумовленого насильства. Про це повідомила Яна Шкуратова, муніципальна консультантка у Фонді народонаселення ООН в Україні — UNFPA Ukkraine.

— В рамках події буде встановлено мозаїку із зображеннями різних форм насильства, — повідомила Яна Шкуратова. — Інсталяція виконана із магнітів, тож беручи кожен із них собі, охочі доєднаються до того, щоб негативне зображення зникло.

Відео дня

Під час акції відбудеться презентація інтерактивної онлайн-гри, завдяки якій можна дізнатися про різні форми насильства.

Окрім того, презентують результати дослідження, чи готові тернополяни прийти на допомогу у разі потребі. Зокрема, дані взяті з результатів масштабного дослідження громадської думки, яке UNFPA проводив у 30 містах України з грудня 2021 до лютого 2022. Переможці гри зможуть отримати фірмові подарунки.

Довідка

Від 25 листопада до 10 грудня у всьому світі відзначають «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства», захід організовує UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення, у співпраці з партнерами, за підтримки Уряду Великої Британії, Канади та США, зокрема, за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID, у 60 містах України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up