Партнер рубрики Події

На Театральному майдані відбувається акція на підтримку полонених захисників Маріуполя

На Театральному майдані відбувається акція на підтримку полонених захисників Маріуполя

На Театральному майдані зібралась мирна акція на підтримку захисників Маріуполя, які наразі перебувають у російському полоні. Учасники – це рідні та близькі військових. Люди просять, аби їх почули та допомогли повернути близьких.

Близько трьох десятків людей з плакатами та прапорами вийшли на мирну акцію у центрі Тернополя. Учасники розповідають – вони наразі їздять у різні міста, аби привернути увагу до проблеми полонених.

Про це повідомляють журналісти «20 хвилин».

– Тут зібралися люди з різних куточків України. Ми розпочали наш автопробіг з Києва, вже були у Вінниці та Хмельницькому, тепер приїхали до Тернополя, - каже наречена полоненого захисника Анстасія Крисак. – Я – тернополянка. Мій наречений зі Львову. Тут є багато людей з різних міст. Ми хочемо привернути увагу суспільства, влади та усіх, хто може допомогти звільнити наших близьких з полону. У декого рідні вже понад рік в полоні.

Відео дня

На плакатах можна побачити фото, імена та військові частини полонених. Активісти просять долучатися небайдужих людей до їх акції.

–  Ми помітили, що дуже багато місцевих, чиї сім’ї не зачепила війна, байдужі до наших проблем, – кажуть учасники акції. – Одиниці зупиняються або долучаються до нашої акції. Більшість просто робить вигляд, що нас не бачить. Ми просимо небайдужих долучатися до нас, щоб про нашу проблему почули і зробили все, аби наші воїни повернулися з полону.

Активісти кажуть – вони продовжать свій автопробіг. Наступне місто, яке вони відвідають – Львів.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач95

    Дивно, вчора під міською радою мала бути акція на підтримку коштами ЗСу. а не закопування їх у асфальт. Обласна військово- цивільна адміністрація цей мітинг заборонила, а мер пригрозив кримінальною відповідальністю хто прийде на цей мітинг. адже війна і вони заборонені. то вчора були заборонені, а сьогодні можна7 Чи заборонені лише ті, які показують істинне обличчя владоможців які всупереч закликів центральної влади продовжують  дороговартісні ремонти в той час як народ донатить, а президент їздить світом і випрошує допомогу, яку іноді  ніхто не бачить, бо хто- зна як витрачають кошти на місцях? Сумно, гірко і плачевно..

keyboard_arrow_up