Партнер рубрики Події

Грибок на стінах і коротке замикання через пробиті труби. Мешканці гуртожитку на Текстильній вимагають вирішення проблеми

Грибок на стінах і коротке замикання через пробиті труби. Мешканці гуртожитку на Текстильній вимагають вирішення проблеми
  • Мешканці гуртожитку на вулиці Текстильна, 14 просять про допомогу.
  • Пробиті труби каналізації створюють небезпеку для усіх мешканців будинку
  • Люди розповідають, що прохання, звернення та вимоги до їхнього обслуговуючого підприємства не дають результату.

Проблема з пробитими трубами каналізації існує у будинку вже більше року, мешканці оббивають пороги установ, та їхні працівники ще досі нічого не вирішують.

Також мешканці викликали пожежників і вони сказали, що якщо нічого не робити, то може провалитися панель будинку.

  • Пробиті труби каналізації вже не тільки створюють жахливий вигляд  у наших помешканнях й породжують антисанітарію, - каже мешканка Оксана Власюк. – Зараз вони наражають на небезпеку, так як коротять електричні коробки та щитові.

Відео дня

Пані Оксана розповідає, що декілька днів тому вночі сталося замикання і розпочалась невелика пожежа, та один з мешканців встиг перерізати дроти щитової і все завершилось добре.

Частина приміщень загального користування у гуртожитку вже без електрики, і  у будь-який час через замикання може статись пожежа.

Коли мешканці звернулися за проханням замінити труби, то працівники ПП “Тернопіль Ком-Сервіс” сказали заплатити 500 гривень за роботу, продовжує жінка.

Мешканці обурені такою поведінкою комунальників, але вже навіть погодяться за власні кошти купити необхідні матеріали, аби працівники виконали свою роботу.

  • Ми писали постійно до них заяви, але не отримували жодних відповідей, - розповідає пані Оксана.

Скаржилися також у міську раду, але як виявилось згодом, люди неправильно зареєстрували заяву, тому відповіді на неї не отримали. Тому мешканці зібрали підписи і будуть йти подавати ще одну заяву у міськраду.

Керівник тамтешнього обслуговуючого підприємства ПП “Тернопіль Ком-Сервіс” Юрій Вересюк каже, що якщо рішення будинкового комітету буде – то ремонт вони зроблять. Зазначимо, що будинковий комітет - це орган влади, який представляє інтереси всіх мешканців, які проживають в будинку, але не має повноважень управляти будинком, як ОСББ, а може лише контролювати якість житлово-комунальних послуг.

Проблема, як зазначає пан Вересюк, у тому що мешканці не добросовісно відносяться до свого сантехнічного обладнання, і через це пробили труби каналізації.

  • Жодних договірних відносин з мешканцями у нас немає, - пояснює пан Вересюк. – Ми надавали їм припис, щоб вони змінили своє сантехнічне обладнання.

 

Зараз близько 80% мешканців гуртожитку приватизували свої помешкання і будинок є самостійною юридичною одиницею.

Пан Вересюк каже, що найбільш ефективним шляхом вирішення цієї проблеми, на його думку, було б надання припису щодо зміни сантехніки, а якщо мешканці не виконають, то просто обмежити водопостачання. І тоді мешканці вирішили б свою проблему.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Ну чесно кажучи мене дивує ,що мешканці чекали цілий рік поки їм хтось зробить .Довели до такого стану через свою дурість оскільки треба було скинутись , найняти бригаду ,яка робить подібного роду роботи , а потім взяти рахунок , занести обслуговуючій конторі яка тримає цей будинок на балансі ,і нехай роблять перерахунок . Як тепер жити в такій клоаці це ж і грибок , що викликає легеневі захворювання . Ті люди більше віддадуть за лікування туберкульозу чи астми .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up