На Теребовлянщині майже 200 дітей ночували в лісі

На Теребовлянщині майже 200 дітей ночували в лісі
  • Майже дві сотні учнів 10-11 класів із 17 обласних команд провели ніч у Теребовлянському лісі. Учні змагались у різних видах ігор та вивчали історію УПА під час обласної Теренової гри «Легенда УПА», яка відбулась цими вихідними на Теребовлянщині.
  • А увечері в таборі розпалили кількаметрову ватру, біля якої діти знайомились, обмінювались враженнями та співали повстанських пісень.

Учасники теренової гри випробовували свої сили у чотирьох категоріях: смуга перешкод, пейнтбол, інтелектуальний змаг та сама теренова гра.

Перемогу в грі цього року здобула команда із Байковецької ОТГ Тернопільського району. Срібні призери – учні з Бучацького району. Третє місце отримала команда Тернопільського району.

Відео дня

Катерина Добровольська із команди Шумського району каже, що травмуватися під час змагань не боялася.

- Найголовніше – це перемога, - каже Катерина.

Дівчина переконана, що гра – це проекція справжніх подій, що відбувалися на цьому місці у давні часи.

 

- Через опади програму все ж довелось ущільнити. Заїзд учасників повинен був відбутись у п'ятницю, 18 травня. Учасники ж прибули 19 травня зранку, але на загальних хід змагань це ніяк не вплинуло, - каже один з організаторів гри Микола Мисак. – Дощ і холод – це ще один шанс проявити свою стійкість, адже ми сюди приїхали не відпочивати.

На випадок дощу усі учасники забезпеченні дощовиками та гумовими чоботами, зауважила начальник сектору у справах сім'ї та молоді Теребовлянської РДА Галина Майор.

– Ми попререджали дітей заздалегіть, щоб вони запасались теплим одягом, але мерзнути часу не було. Активні ігри, азарт та справжній войовничий дух – от що справді гріло в таборі, - каже пані Майор.

Чаєм із запашних трав, який приготували на польовій кухні, грілись учасники теренової гри. Кухню до табору доставили із Бережанської військової частини. На обід школярам готували гречаний суп, ячмінну кашу та тушковане м’ясо, кажуть кухарі.

У таборі поблизу Підгорянського монастиря, де проводилась основна частина гри, цілодобово чергували медики та патрульна поліція. Надзвичайних подій не трапилось.

По допомогу звертались кілька разів, розповів сімейний лікар Теребовлянської амбулаторії Михайло Свідерський, звернулись із незначним опіком, порізом та травмою спини, трапився один випадок укусу кліща. Діти отримали травми під час проведення гри, їм було надано медичну допомогу.

- Потреби госпіталізації не було, - додає пан Свідерський. - Найбільше просили дітей бути уважними до кліщів, адже зараз їх найбільше. Найголовніше -  пояснити дітям правила поведінки під час укусів кліщами, тоді небезпечних для здоров'я наслідків уникнути легше.

До слова, цьогоріч гра була 15-ю, ювілейною. Тож на церемонії закриття переможцям вручили цінні подарунки.

Довідка:теренова гра «Легенда УПА»- патріотичний захід, що ставить собі за мету моральну, фізичну та розумову підготовку молоді до виконання нею військового обов’язку перед Українською Державою у лавах Збройних Сил та інших силових структур України.

Сама ж гра приурочена легенді, згідно з якою у травні 1945 року сотня УПА отримала наказ переправити у Карпати прапор штабу УПА. В теребовлянських лісах воїни потрапили у засідку і загинули у нерівному бою. Однак штабне знамено так і не потрапило до рук ворогів, натомість з’являється кожної весни на місці бою як символ нескореності українського народу.

Ольга ТУРЧАК

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up