Партнер рубрики Події

На Ternopil Half Marathon бігали навіть з немовлятами у візках

На Ternopil Half Marathon бігали навіть з немовлятами у візках
  • Тернопільський півмарафон зібрав майже 900 учасників з усієї України.
  • Пробігти 21 км та інші дистанції не завадив їм навіть дощ.
  • Люди бігли cім'ями, з друзями, з дітьми на руках та у візках

Вдруге в Тернополі відбувся Ternopil Half Marathon. Близько 470 дорослих та 400 дітей бігали в неділю, 17 червня. Було три дистанції: близько 260 учасників пробігли 21 км, 112 -10 км і 75 людей пробігли 5 км. Дітки до 6 років бігли 100 м, 7-8 річні - 500 м, а 9-13 річні один кілометр.

Як каже організатор півмарафону Роман Задорожний, цього року більше учасників, особливо з Тернополя. Також приїхали люди практично з усіх обласних центрів. Були бігуни і з Харкова. 

- 21 кілометр бігли учасники, яким від 16 років, - каже пан Роман. – Найстаршому, який пробіг півмарафонську дистанцію - 67 років. Наймолодшій учасниці - два місяці і кілька днів. Такі маленькі діти бігли разом з батьками, точніше в них на руках. Всі учасники, які добігли до фінішу, отримали спеціально розроблені для забігу медалі. 

Новинкою цього року був масаж для учасників забігу. У наметі просто Театралці усіх охочих бігунів після дистанції безкоштовно масажували майстри зі студії масажу Body Line.

Не завадив спортсмена і дощ. Як кажуть самі учасники, така погода була дуже сприятливою для забігу. 

Кікбоксерка пробігла 21 км

32-річна тернополянка Любов Дереш професійна спортсменка, займається кікбоксингом. У Тернопільському півмарафоні брала участь вперше, вирішила себе випробувати. Любов прибігла першою у своїй категорії серед жінок 30-39 років, які бігли 21 км.

- У марафонах я раніше теж участь брала, чотири рази в забігах на 100 км, - каже Любов. - Але добігла до фінішу лише останніх два рази. За 21 та 16 годин. Цей півмарафон я пробігла за годину і 38 хвилин. Як на мене, то непоганий результат.

З двомісячною дитиною на руках

Володимир Курило, який працює юристом, але захоплюється регбі і бігом на півмарафон прийшов з дружиною Тетяною та двома доньками. Чоловік уже другий рік поспіль біг 21 км. 

- Минулого року ми бігли з старшою донькою - Златою, тоді їй було три рочки, - каже чоловік. - В цьому році з нею бігла дружина, а я біг 100 м з двомісячною Даяною. 

Чемпіон зі Львова

Абсолютним переможцем серед чоловіків став львівянин Тарас Сало. Він подолав 21 км за 1 год 7 хв 42 с. В Тернопільському півмарафоні чоловік брав участь вперше. Бігає Тарас ще зі шкільних років, більш-менш професійно легкою атлетикою почав займатись в 1998 році, коли поступив в інститут фізичної культури. У свої 37 років чоловік пробіг уже 28 марафонів. 

- Минулого тижня я теж приймав участь в півмарафоні, але у Львові, - каже Тарас Сало. - Там теж переміг. Спорт зараз це моє життя, хобі та робота. Але паралельно я 17 років пропрацював в поліції, я старший лейтинант в запасі, а незабаром працюватиму в Збройних силах України. 

На півмарафон в Тернополі чоловік приїхав з друзями, які теж бігли. Дехто з них посів призові місці. Учасники кажуть, що і організація, і траса їм сподобалась. Вдома Тараса підтримує дружина та двоє дітей. 

Чемпіонка - мама трьох дітей

Абсолютною переможницею стала 34-річна тернополянка Ірина Масник. Жінка пробігла 21 км за 1 год 24 хв. У серпні цього року буде шість років, як Ірина займається бігом. Жінка працює викладачем фізичного виховання у вищому професійному училищі технології та дизайну. За п'ять тижні жінка пробігла три марафони. 

- Я трохи втомлена, люди бігають три марафони за рік, а я за п'ять місяців, - каже Ірина Масник. - Але я дуже задоволена, бо завжди хотіла бути першою в Тернополі. В Німеччині, Литві, Любліні, Польщі я можу бути першою, але в Тернополі було складно це зробити. Минулого року я прибігла другою. А в цьому - першою і я дуже задоволена, що мені це вдалось.

Труднощів, окрім втоми, під час бігу, як каже жінка, у неї не було. Свою дистанцію бігла разом з друзями, а підтримували її троє дітей. 

Учасників нагороджували у кількох вікових категоріях на кожні дистанції. Усі вони отримали призи від спонсорів, серед яких була і "RIA Медіа". Грошові нагороди отримали учасники півмарафону, які посіли з 1 по 5 місця. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Соломия Фирташ

    Знакомий бігав цього року його. Дуже сподобалось. Також цього року організовували на початку грудня зимовий забіг: Win Trail Ternopil також досить цікавий був. Більше про його враження від цих забігів модна почитати тут:     http://www.androshchuk.com/ternopil-half-marathon/ - Ternopil Half Marathon
    http://www.androshchuk.com/win-trail-ternopil/ - Win Trail Ternopil

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up