Партнер рубрики Події

На Тернопільщині 17-річних юнаків кличуть до військкоматів

На Тернопільщині 17-річних юнаків кличуть до військкоматів

Військові нагадують, що без приписного посвідчення надалі не можлива зміна прописки, вступ до середніх та вищих навчальних закладів та працевлаштування.

У Тернопільській області юнаків, які народилися у 2007 році, кличуть у військкомати для приписки до призовних дільниць. Про це повідомляє Другий відділ Чортківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

«На підставі Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» з 1 січня по 31 березня 2024 року триватиме приписка громадян 2007 року народження до призовної дільниці Чортківського терцентру комплектування та соціальної підтримки», — йдеться в повідомленні.

17-річним юнакам видадуть посвідчення про приписку до призовної дільниці, в якому зазначаються права і обов’язки з додержання правил військового обліку, відповідальність за порушення цих правил.

Військові нагадують, що без приписного посвідчення надалі не можлива зміна прописки, вступ до середніх та вищих навчальних закладів та працевлаштування.

Раніше «20 хвилин» повідомляли, що Уряд розширив повноваження ТЦК на час мобілізації, тепер вони працюватимуть цілодобово. Розглядатимуть справи про адміністративні правопорушення та накладатимуть адміністративні стягнення, організовуватимуть проведення медичних оглядів та психологічних обстежень військово-лікарськими комісіями військовозобовʼязаних і резервістів, вестимуть персонально-якісний облік призовників та облік транспортних засобів, що підлягають передачі ЗСУ та іншим військовим формуванням під час мобілізації та у воєнний час.

Читайте також:

Відео дня

Помер на дев'ятий день після мобілізації. У ТЦК прокоментували смерть тернополянина.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (49)
  • Yura Dmitrovsky

    Військкоматів не існує вже купа років їх закрили.Є кантора ТЦКашніків угруповання незаконна їх в реєстрі навіть немає.
  • а цікаво, чому всякі "світланки" в кометарях самі не беруть свою матку з крісла і не вилазять з кабінетику і не валять в тцк і на 0. Так верщати про рівноправ'я, і гуаном запечетали😃сама то з іншої країни пишеш svуeta звезда минета😂
  • Astor

    2007 г.р., всё, пожили, хватит🤬?
  • Ігор Яворський

    Ніколи не порівнюйте воїнів і військових...

keyboard_arrow_up