Партнер рубрики Події

Помер на дев'ятий день після мобілізації. У ТЦК прокоментували смерть тернополянина

Помер на дев'ятий день після мобілізації.  У ТЦК прокоментували смерть тернополянина
  • Миколу Ірзайкіна призвали до війська першого лютого, а вже дев’ятого повернули в труні. Днями йому мало виповнитися 36 років.
  • У соціальних мережах люди цікавляться, де перебував хлопець, що помер на дев'ятий день після мобілізації.
  • Інформацію про смерть Миколи Ірзайкіна вже прокоментували у Тернопільському обласному ТЦК СП.

Першим про смерть Миколи Ірзайкіна повідомив на власній сторінці у Фейсбук Тернопільський міський голова Сергій Надал.

— Ще одна жахлива звістка сколихнула наше місто. Ангелом повертається додому воїн Ірзайкін Микола Валентинович (20.02.1988 року народження). Його життя обірвалося 9 лютого. Ми щиро співчуваємо родині та усім близьким Героя. Він назавжди залишиться у наших серцях мужнім захисником, який щиро любив Батьківщину, — йдеться у повідомленні міського голови.

У коментарях до допису міського голови Сергій Мазепа поширив фото загиблого з підприємства, де він працював раніше. Там йдеться, що Миколу Ірзайкіна мобілізували першого лютого 2024 року.

Відео дня

Дана інформація стала причиною для початку бурхливих обговорень у соціальних мережах. Зокрема, люди не можуть зрозуміти, що стало причиною смерті після кількох днів мобілізації. А якщо чоловік опинився на фронті, то де ж обов’язкова підготовка та навчання?

Помер під час навчання

У Тернопільському обласному центрі комплектування та соціальної підготовки підтвердили, Миколу Ірзайкіна мобілізували першого лютого 2024 року. Проте стверджують, що помер він не на фронті, а під час проходження навчання.

— Солдата Ірзайкіна направили в навчальний центр, для проходження навчання на посаді курсанта навчального взводу відповідної військової частини. Проте, 09 лютого 2024 року на імʼя начальника Тернопільського ОМТЦК СП від командування військової частини надійшло повідомлення про смерть солдата Миколи Ірзайкіна внаслідок гострої легеневої-серцевої недостатності. Про це сповістили родину військовослужбовця, — повідомили на сторінці центру комплектування у Фейсбук.

Також у військкоматі додають, усіх призваних до лав Збройних Сил України військовослужбовців направляють до навчальних центрів для проходження двомісячного курсу базової військового вишколу, після чого, проходять курс за своєю спеціальністю.

Читайте також:

«Зробив подарунок на 14-річчя донечки»: з полону повернувся захисник Віталій Дичук

Волонтери Тернополя мають зібрати понад мільйон на автівки та дрони для ЗСУ

Час покаже: реакція тернополян на кадрові зміни в ЗСУ (ОПИТУВАННЯ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (104)
  • Maria Patrilo

    Wicña
    Pamat
  • на радість рашці, наше тцк працює, їм аби побільше. прикро що так сталось, а такі чоловіки могли б в тій же Польщі для ЗСУ з полуниць гроші слати, але ні, по методичкам кгб-путина робим, ну-ну...
  • Наталія Мазур

    То як комісія могла його визнати придатним до служби. Мені здається що пора притягнути до відповідальності тих лікарів що сидять в комісії….
  • Ольга

    ТЦК- це люди без серця і совісті. Кажуть , помер на навчаннях. Значить родина не отримає ніякої матеріальної допомоги і пільг. Це на руку державі. А тих лікарів, які ставлять брехливі заключення треба судити, або відправляти у військові шпиталі, там також руки потрібні. Інтересно, як їм спиться, знаючи, що через них загинула людина.

keyboard_arrow_up