Партнер рубрики Події

Вибухи на Тернопільщині: зібрана вся офіційна інформація

Вибухи на Тернопільщині: зібрана вся офіційна інформація

Країна-агресорка вчергове атакувала територію України ракетами увечері 13 травня. Зафіксовані прильоти в обласному центрі, повідомляють у Тернопільській ОВА. 

О 22.36 жителі Тернополя почули перші вибухи. Деякі навіть побачили у вікнах блиски. До цього у телеграм-каналах повідомляли, що ворожі ракети летіли у напрямку Тернопільщини та Івано-Франківщини.

Міська влада закликала жителів Тернополя негайно спуститися в укриття і не залишати його до завершення повітряної тривоги.

— Я прошу вас залишатися у безпечному місці до відбою. Віримо в ЗСУ. Україна переможе, — написав Сергій Надал.

Відео дня

Подбати про власну безпеку закликає тернополян і обласна влада.

Оперативно про все в нашому Телеграм-каналі.

ОНОВЛЕНО 23.17 За інформацією читачів, внаслідок вибуху в будинках повилітали вікна.

ОНОВЛЕНО 23.21 Голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш повідомив про ймовірні нові ракетні атаки. 

ОНОВЛЕНО 23.31 Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко підтвердив, що є влучання ворожої ракети у місті. 

— За попередніми даними маємо приліт у промзону Тернополя. Не виходьте з укриттів до закінчення повітряної тривоги, бережіть себе та своїх близьких, — написав пан Михайло.

ОНОВЛЕНО 23.52 За інформацією Сергія Надала, у Тернополі сталося займання нежитлової будівлі. На місці працюють рятувальники. 

ОНОВЛЕНО 00.13 Журналісти «20 хвилин» на відео закликали читачів не викладати фото і відео з місця влучання. 

ОНОВЛЕНО 00.22 Володимир Труш повідомив, що внаслідок ракетної атаки травмовані двоє цивільних громадян. Попередньо осколкові поранення  та опіки. Потерпілі перебувають у лікарняних закладах. Їм надається уся необхідна допомога.

— Є влучання у складські приміщення, які належать комерційним підприємствам та релігійній організації. На місці події працюють пожежники. Загорання ще повністю не ліквідували. Усю ніч на місці події перебуватимуть спеціалісти.  Прошу усіх жителів Тернопільщини в жодному разі не перебувати біля місця загорання. Нагадую, — триває комендантська година! Більше інформації надамо після висновків спеціалістів, — пише пан Труш на своїх офіційних сторінках.

ОНОВЛЕНО 00.38 Міський голова Сергій Надал закликав тернополян не приходити на місце події і не торкатися залишків ракет. 

— Якщо ви побачили уламки збитої ракети, не підходьте близько і не торкайтеся. Одразу викликайте поліцію і рятувальників. У випадку повторної хвилі ракетної атаки, не ігноруйте сигнал тривоги, — йдеться у повідомленні.

 

Ні в якому разі не публікуйте фото та відео.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Oxana Starko

    Країна агресорка має назву??? Чи вона віртуальна??? 🤬

    Читач15 reply Oxana Starko

    ЦЕ  КАЦАПУРІЯ....
  • Lyudmyla Kozdras

    Боже бережи наших людей і воїнів коли та нечесьть путіньска  вже дас нам спокій
  • Oleg Grom

    Панове!!! Ви ЖУРНАЛІСТИ!!! Як можна допускати таку грубу помилку в першому абзаці? Не ображайтеся! Але, це факт. Подія 13 травня
  • Oleg Grom

    Країна-агресорка вчергове атакувала територію України ракетами увечері 14 травня. Зафіксован

keyboard_arrow_up