На Тернопільщині діє пілотний проєкт мобільних бригад вакцинації проти COVID-19

На Тернопільщині діє пілотний проєкт мобільних бригад вакцинації проти COVID-19

Пілотний проєкт мобільних бригад вакцинації проти COVID-19 діє у восьми областях України.

Пандемія COVID-19 триває, а значить триває і вакцинальна кампанія, покликана знизити рівень госпіталізацій, важких ускладнень та смерті внаслідок тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Є багато людей, у тому числі з груп ризику, які все ще не мають повного курсу вакцинації. Деякі з них – через складнощі з тим, аби дістатись до центрів вакцинації. Це, наприклад, літні люди, які мешкають у віддалених селах громад.

Про це повідомляє Тернопільський обласний центр контролю і профілактики хвороб.

Саме на таких людей орієнтовані мобільні бригади з вакцинації, які створені та працюють нині у пілотних громадах восьми областей України за підтримки Громадської спілки «Коаліція за Вакцинацію» в рамках проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я». Це громади в Київській, Одеській, Чернігівській, Чернівецькій, Вінницькій, Тернопільській, Житомирській та Івано-Франківській областях.

Відео дня

Дізнатися про графіки виїздів мобільних бригад у своїй громаді можна за посиланням: https://cutt.ly/T9mjopj

Медичні працівники, які входять до складу бригад, пройшли відповідне навчання з використання протиковідних вакцин та отримали необхідне обладнання для їх належного та безпечного транспортування й зберігання. Відповідно до затвердженого графіка, бригади виїжджають у села та селища обраних громад, вакцинують усіх охочих проти COVID-19 і, якщо є така потреба і можливість, надають додаткові медичні послуги: вимірюють тиск, тестують на ВІЛ та гепатити, консультують тощо.

За перші два тижні роботи бригад у п’яти областях медикам вдалося щепити проти COVID-19 349 осіб, з них 175 – люди віком 60 років і більше.

Зазначимо, що за останню добу на Тернопільщині зафіксували 23 нових випадки ковіду.:

  • Кременецький район (1 особа)
  • Тернопільський район (19 осіб)
  • Чортківський район (3 особи)

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст

 

Довідка

Проєкт «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» фінансується американським народом через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID – US Agency for International Development) і виконується організацією Pact у партнерстві зі Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я (Swiss Tropical and Public Health Institute (Swiss TPH)), Оверсіз Стратіджик Консалтінг (OSC), Європейським інститутом політики громадського здоров’я – ЄІПГЗ та за участю Шкіл громадського здоров’я Університету Темпл, Університету Дрексель та Федерації охорони здоров’я Філадельфії (Temple/Drexel/HFP), а також громадської спілки «Коаліція за Вакцинацію» на підтримку Міністерства охорони здоровʼя України та Центру громадського здоров’я України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up