Партнер рубрики Події

На Тернопільщині є перші дози вакцини Moderna і чекають 100-тисячного вакцинованого

На Тернопільщині є перші дози вакцини Moderna і чекають 100-тисячного вакцинованого
  • Вже  приблизно сто тисяч людей на Тернопільщині отримали щеплення від коронавірусу. 
  • Як зараз можна записатись на вакцинацію то що змінилось з початком "П'ятого етапу", розповіли в управлінні охорони здоров'я. 

У Міністерстві охорони здоров'я 21 липня повідомили про початок п'ятого етапу вакцинації від COVID-19. 

— Основною зміною є те, що для вакцинації вже не потрібно реєструватись у додатку "Дія". Зараз можна просто прийти в найближчий пункт вакцинації, на місці записатись у чергу та одразу ж тут отримати щеплення, — зазначив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш під час прес-конференції в Тернопільському центрі вакцинації. 

Єдина умова вакцинування на цьому етапі — вік від 18 років. При цьому пріоритет надаватиметься вразливим групам населення, зокрема людям, віком від 60 років та із супутніми захворюваннями.

Відео дня

Немає опису.

Є нова вакцина? 

Зараз на Тернопільщині діє сім пунктів вакцинації, які працюватимуть кожен тиждень. 

До середини липня на Тернопільщині була змога вакцинуватись трьома видами вакцин: AstraZeneca (Covishield, SKBio), Comirnaty виробництва Pfizer/BioNTech; CoronaVac виробництва Sinovac Biotech. Зараз до переліку додалась і вакцина Moderna. 

 — Ми вже отримали перші дози цієї вакцини, які є у Тернопільській області, — каже начальниця управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко.  — Кожна вакцина, яку рекомендує МОЗ, є безпечною, адже проходить усі критерії оцінення. Механізм дії цієї вакцини аналогічний Pfizer. Ревакцинація потрібна через 28.

Вакцинувалось понад 98 тисяч людей 

Як зазначили в управлінні, станом на ранок 21 липня, на Тернопільщині імунізувалися 98 789 осіб. 

 "Ювілейний" стотисячний  імунізований має отримати свою дозу вакцини вже сьогодні, 21 липня. 

 — Зараз ми очікуємо, коли вакцину отримає стотисячний мешканець Тернопільщини. З цього приводу ОДА підготували премію для цієї людини. Наразі ще невідомо, хто ж буде мати цей номер вакцинації,  — зазначила Ольга Ярмоленко. 

Про те, хто ж отримає цю дозу, в ОДА обіцяли повідомити згодом. 

Довідка 

Записатися на вакцинацію від COVID-19 можна до пунктів щеплень, які діють у більшості закладів первинної медичної допомоги, зателефонувавши в реєстратуру відповідного закладу. Також за телефоном чи онлайн можна зареєструватися на щеплення до центрів масової вакцинації, які відкриваються в різних містах України та працюють у робочі й вихідні дні. Повний перелік пунктів та центрів з адресами й телефонами є на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Люди, які не можуть самостійно пересуватися, можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації додому за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19 або через свого сімейного лікаря.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up