На Тернопільщині фіксують агітацію у «день тиші». Кандидатам у Президенти це не на користь

На Тернопільщині фіксують агітацію у «день тиші». Кандидатам у Президенти це не на користь

Агітаційні матеріали фіксують мешканці Тернопільщини у «день тиші» 30 березня. Повідомлення з фотодоказами з Бережанського та Козівського районів поширюють користувачі соцмереж. Правоохоронці повідомляють про сім випадків - 5 у Тернополі і по одному у Чорткові і Козові. 

Зокрема, білборди з написами одного із кандидатів у Президенти помітили на просп. Бандери, Бродівській та Білогірській. Поліція задокументувала ці повідомлення і проводить перевірку.

Виявлені порушення, пов’язані з виборчим процесом, і в області. Про це повідомляють у групі "За прозорі і чесні вибори" у соцмережі "Фейсбук". 

"Субота, "день тиші". 165-й округ, с.Городище, дорога М-12", - пише Сергій Люшня.

Відео дня

"Субота, "день тиші". 165-й округ, м.Бережани, дошка оголошень біля автовокзалу", - повідомляє Володимир Якимів.

"Субота, "день тиші". 165- й округ, смт.Козова, вхід до стадіону", - повідомляє пан Якимів.

"День тиші? Серйозно!?" - запитує Максим Черкашин.

"Думай" - білбордів з таким написом у Тернополі можна побачити найбільше. Проте, як каже координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Тернопільській області Ольга Галушка, фактично це не агітація.  На цих плакатах немає імен, прізвищ, фото, назв партій чи інших вихідних даних. 

Якщо ви стали очевидцем агітації чи побачили агітаційні матеріали на вулицях Тернополя чи у інших населених пунктах області - звертайтеся в поліцію. Саме правоохоронці мають фіксувати ці порушення. Поліція повинна розшукати відповідальних за це порушення і застосувати до нього адміністративні санкції, пояснює регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Тернопільській області Володимир Шевченко.

Такі випадки не на користь кандидатам у Президенти, погоджується пан Шевченко. 

- Ці факти будуть аргументом того, що такий-то кандидат проводив нечесну агітацію і в разі сумнівів це буде розглядатися в суді, - пояснює він.

Нагадаємо, 30 березня законом заборонена будь-яка політична реклама чи передвиборча агітація. 

За порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, передбачена відповідальність відповідно до ст. 212-10 Кодексу України "Про адміністративні правопорушення". Зокрема, санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, до територіальних підрозділів Нацполіції області продовжують надходити повідомлення про ймовірні порушення виборчого законодавства. За кожним із них правоохоронці проводять перевірку.

У «день тиші» до правоохоронців надійшло 7 повідомлень про можливу наявність передвиборчої реклами на вулицях. П’ять випадків виявлено у Тернополі, та по одному  – у Чорткові та Козові.

Всі звернення правоохоронці внесли в Журнал єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.  

Якщо ви бачили у Тернополі та області білборди, сітілайти, буклети та іншу друковану виборчу агітацію, пишіть про це у коментарях та завантажуйте фото.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up