Партнер рубрики Події

На Тернопільщині кілька років поспіль залишаються зимувати лебеді. Коли їм потрібно допомагати?

На Тернопільщині кілька років поспіль залишаються зимувати лебеді. Коли їм потрібно допомагати?
Фото соцмережі Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області

Вже декілька років поспіль перелітні птахи, зокрема лебеді, не відлітають в теплі краї, а залишаються зимувати на водоймах Монастириського району.

— Для багатьох людей поява перелітніх птахів на зимовій кризі спричиняє шквал емоцій, і вони спішать їх рятувати. Проте, цього робити не потрібно, а лише в окремих випадках, — йдеться у повідомленні Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопілській області. — Лебеді не бояться морозів і комфортно почувають себе в наших широтах навіть при температурі до 30 градусів морозу. Загинути птахи можуть тільки від хвороб та від голоду, адже харчуються вони переважно планктоном, а коли водойма замерзає, птахи відчувають голод, знижується їх енергетичний обмін, їм не вистачає тепла, яке виробляє організм.

Здорові птахи перелітають на іншу водойму, яка не замерзла, навіть за сотню кілометрів. Не потрібно їх насильно відловлювати і годувати. Крім того, якщо птахів регулярно підгодовувати, то вони можуть залишатися на зимівлю регулярно, чим наражатимуть на небезпеку себе, а також домашню птицю. Перелітні птахи, особливо з неблагополучних країн несуть з собою і хвороби, які можна занести в своє господарство.

«Пташинний грип» виявлений в 13 країнах ЄС, і дійшов вже до України. В Україні зареєстровано 8 випадків захворювання на високопатогенний грип птиці у трьох областях, в Київській, Миколаївській та Херсонській .

Відео дня

Отже, допомагаючи варто пам’ятати, що головне допомогти, а не нашкодити пернатим, йдеться у повідомленні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up