Партнер рубрики Події

На Тернопільщині виплатили понад 11 млн грн заборгованої зарплати

На Тернопільщині виплатили понад 11 млн грн заборгованої зарплати

Як повідомили у Державній податковій службі у Тернопільській області, з початку року спільно з місцевими органами влади провели роботу з керівниками підприємств та компаній області, які мали заборгованість. 

Після роботи з керівниками шести підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску, ліквідована заборгованість із заробітної плати на суму 2,6 млн грн, з податку на доходи фізичних осіб – на суму 457,4 тис. грн, з єдиного соціального внеску – на 2,5 млн гривень, повідомляють у податковій. 

Окрім цього проведена індивідуальна роз’яснювальна робота із керівниками 52 підприємств, за наслідками якої 38 з них погасили заборгованість із заробітної плати на суму 8,5 млн грн, з податку на доходи фізичних осіб – понад 1,9 млн грн, з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – майже 2,4 тис. гривень.

Також проводиться контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. У цьому році на засіданнях комісій заслухано керівників 86 підприємств та організацій, на яких заробітна плата виплачувалась у мінімальному, чи нижче мінімального розмірах. За наслідками проведеної роботи 74 підприємства підвищили рівень виплати заробітної плати. Завдяки цьому до бюджету надійшло 799,2 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 511,5 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Відео дня

Проведена роз’яснювальна робота з аналогічних питань й по 427 підприємствах та організаціях області. В результаті проведеної роботи 378 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. До бюджету надійшло майже 4,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб та понад 4,2 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up