На Тернопільщині планують призвати 400 чоловік

На Тернопільщині планують призвати 400 чоловік

Призовна кампанія на строкову військову службу  стартувала  в області з 1 березня. Про особливості весняного призову розповів під час брифінгу т.в.о обласного війського комісара Олександр Скумбрій та військовий комісар Тернополя Микола Бойко.

- Призову підлягають чоловіки віком від 20 до 27 років, у випадку, якщо не має обставин, які б давали їм права на відстрочку, - зазначає Олександр Скумбрій. - Призов цього року триватиме з квітня до травня, а осінній - з жовтня до листопада.

Початок призовної кампанії – 1 березня. Хлопців віком 18-20 років направляти  у військові частини не будуть. Однак вони повинні з’явитися на військоммат для ведення планового військового обліку. Призовники повинні з’явитися після отримання повістки на вказаний у документі пункт зборів військовозобов’язаних. Також особи, які набули відповідного віку повинні у десятиденний термін, відраховуючи від 01.03, з’явитися у військоммати за місцем проживання, навіть, якщо їм повістка не надійшла. Ті, хто змінив місце проживання зобов’язані у семиденний строк прибути в місцевий військкомат для взяття на військовий облік. Поважними причинами неявки вважаються перешкоди стихійного характеру (стихійні лиха), хвороба або смерть близького родича.

- Планове завдання від Тернопільщини, дане верховним командуванням  -  400 чоловік, - каже Олександр Скумбрій. - По двадцять чоловік повинні забезпечити у кожному районі.  У Тернополі призовників буде близько 60.  Ними будуть комплектувати військові частини, які знаходять у тилу.

Відео дня

В разі неявки у військовий комісаріат - штраф від 5 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Від п’яти до восьми років ув’язненя світить керівникам підприємств і головам громад, які будуть перешкоджати призовній кампанії. 

За особами, які знаходяться на строковій службі  зберігається місце роботи, посада та середній заробіток на підприємстві, незалежно від форми підпорядкування. Гроші для покриття витрат йдуть  із державного бюджету. Крім того, призовник отримує два оклади мінімальної заробітної платні при зарахуванні у Збройні сили і при звільненні один оклад. Він, також, має право безкоштовного користування всіма видами транспорту.

Згадав військовий комісар області і про контрактну службу:

- Для контрактників грошове забезпечення залишилось на нормальному рівні, є соціальний пакет, - каже він. - Окрім, того деякі органи місцевого самоврядування практикують одноразові виплати для осіб, які вирішили записатись на контрактну службу. Порядок цифр такий: 5 тисяч виплачують в Гусятинському, Шумському та ще декількох районах; 10 тисяч у Тернополі та Кременці, 15 тисяч - окремі громади в Тернопільському районі. На контрактну службу можуть записатися юнаки старші вісімнадцяти років, які не потрапляють під призов і ті, хто має за спиною 11 місяців неконтрактної  військової служби.

Крім того, військоммати збирають військовий резерв.  На їх запрошення люди, які уже відслужили у Збройних силах, в зоні АТО,  вдосконалюють свої бойові навички. Їм призначають військову частину, де впродовж тридцяти діб вони займаються стройовою підготовкою, стрільбою. Ці 30 днів оплачують – по 9 тисяч гривень кожному.   

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up