Партнер рубрики Події

На Тернопільщині тепер цивільні можуть отримати зброю. Куди звертатись?

На Тернопільщині тепер цивільні можуть отримати зброю. Куди звертатись?

Відповідно до Указу Президента про забезпечення цивільних осіб зброєю, в областій військовій алміністрації розповіли хто має таке право тепер та як ним можна скористатись.

Усю інформацію про можливість отримання зброї ви можете переглянути у Законі України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України"

Як розповів Керівник Обласного управління ГУНП Олександр Богомол на брифінгу 13 березня, правоохоронці Тернопільщини вже розробили порядок отримання зброї. 

— У нас є порядок надання будь-якій цивільній людині, яка хоче захищати Батьківщину, має право отримати зброю. Через відділення поліції ми готові прийняти звернення громадян, які хочуть її отримати з метою самооборони та захисту України, — сказав очільник обласної поліції. 

Відео дня

Люди мають підготувати певний перелік документів, за яким правоохоронці зможуть перевірити чи безпечно людині видавати зброю. 

— Сьогодні, звісно, ніхто цього робити не буде. Адже зараз роботи спецслужб, які забезпечують порядок, достатньо. Однак список охочих ми формуватимемо від зараз, — продовжив пан Богомол. 

Якщо ви бажаєте отримати зброю - вам необхідно звернутись у місцеве відділення Національної Поліції. 

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня Президент України Володимир Зеленський підписав низку законів, які посилюють відповідальність за злочини проти національної безпеки під час воєнного стану. Зокрема, Президент підписав Закон України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України". Законом унормовано порядок видачі та повернення вогнепальної зброї та боєприпасів цивільному населенню для захисту країни у воєнний час та передбачено, що цивільні особи не несуть відповідальності за застосування вогнепальної зброї проти осіб, які здійснюють збройну агресію проти України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Kudryk Rostik

    Коли ворог коло двирей то часу для несенітниць немає .

keyboard_arrow_up