12 парафій на Тернопільщині перейшли до ПЦУ від початку вторгнення росії в Україну

12 парафій на Тернопільщині перейшли до ПЦУ від початку вторгнення росії в Україну

Днями Хрестовоздвиженська парафія с. Дзвиняча поповнила Вишнівецьке благочиння Тернопільської єпархії, а релігійна громада с.Обич поповнила Шумське благочиння ПЦУ.

 

Днями релігійна громада с.Обич вийшла з підпорядкування московського патріархату та приєдналася до Православної Церкви України, повідомляє Шумське благочиння ПЦУ.

— Важливе історичне рішення для розвитку свого села зробили обичани, коли змінили юридичне підпорядкування і не словом, а ділом проявили відданість Богові, Христовій Церкві та Україні, — повідомляють в Тернопільській єпархії ПЦУ. — 22.05.2022 року в день вшанування перенесення мощів св. МИКОЛАЯ, молитва українською мовою, об'єднала усіх односельчан, гостей, паломників і храм наповнився благодаті Божої.

Відео дня

Також 22 травня 2022 року, релігійна громада с. Дзвиняча Кременецького району ухвалила історичне рішення про відмову підпорядковуватися московському патріархату і перейти у лоно помісної Української Церкви, повідомляє Тернопільська єпархія Православної Церкви України

За зміну юрисдикції парафії Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього проголосували всі присутні на зборах громади. Вже наступного дня її представники  прибули до єпархіального управління й подали прохання про прийняття парафії до складу Тернопільської єпархії. Архієпископ Тернопільський і Кременецький прохання задовольнив і видав відповідний указ.

Рішення про перехід до Православної Церкви України підтримав і настоятель парафії протоієрей Федір Мартинюк.  Він став другим священником УПЦ МП на Тернопільщині, котрий перейшов до ПЦУ з часу її створення і надання Томосу. Першим був ієрей Олег Шліхта, який ще в лютому 2019-го разом із парафією Іверської ікони Божої Матері с. Крогулець на Шумщині перейшов у лоно помісної Церкви.

Хрестовоздвиженська парафія с. Дзвиняча поповнила Вишнівецьке благочиння Тернопільської єпархії.

Від початку повномасштабної війни Росії проти України в області вже 12 парафій перейшли до ПЦУ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Оксана Галябарда

    Вторгнення було 20 лютого 2014 року.8 РОКІВ люди не придавали значення тому,що в їхній державі війна
  • Yuriy Kupeev

    Не перейшли, а замаскувались!
  • Петро Кушнір

    Це мало,але треба над цим працювати....

keyboard_arrow_up