Партнер рубрики Події

На Тернопільщині за час різдвяно-новорічних свят продали майже 2 тисячі ялинок

На Тернопільщині за час різдвяно-новорічних свят продали майже 2 тисячі ялинок

Всього у Хмельницькій, Тернопільській та Чернівецькій областях реалізували майже 17 тисяч хвойних красунь.

1973 ялинки подарували посмішки та новорічну атмосферу тернополянам. Саме стільки дерев продали в області. Про це повідомляють на сторінці Подільського лісового офісу. 

«Якщо ваші новорічні свята прикрашала жива ялинка — просто викидати її до сміттєвого контейнера не можна. Утилізувавши дерево неправильно, воно потрапить на звалище, де не матиме можливості розкладатися природним шляхом», — йдеться в повідомленні.

Що робити з ялинкою після свят?

Найпростіший спосіб — віддати на утилізацію до спеціальних приймальних пунктів, що працюють в кожному місті. Привезене дерево подрібнюють на тріску.

Відео дня


Якщо дерево ще зелене і хвоя не обсипалася, то його можна віддати в зоопарк або відвезти на ферму. Це чудове джерело вітаміну С та інших поживних речовин для верблюдів, корів, бізонів, кіз.
Хвоя цінна для фермерів. Ялинкові голки відмінно підходять для мульчування рослин в городі чи саду. Під шаром хвої приблизно в 3-5 сантиметрів довго зберігається волога, що дозволяє рідше поливати рослини, і створює сприятливе середовище. Хвоя відмінно підходить як добавка до грунту для журавлини, чорниці та інших ягідних культур.


Відомо, що хвоя має доволі чіткий запах із корисним для дихальних шляхів ефектом. З неї можна виготовити мило. А ще за допомогою голок ялини можна провести ароматерапію. Однак пам'ятайте, що її тривалість не повинна перевищувати 10 хвилин. Залийте голочки окропом, а потім поставте на середній вогонь. На 250 мл води потрібно лише одну столову ложку голочок.


А якщо ялинка чи сосна, яка прикрашала вашу оселю, все ще зберігає свій аромат, можете розкласти голочки до невеликих мішечків чи до місткостей із водою і розставити у квартирі. Так запах хвої залишиться в оселі надовго, навіть якщо ви утилізуєте саме дерево.

Читайте також:

Скільки коштують ялинки та чи легально їх продають у Тернополі: перевірили журналісти «20 хвилин».
Як тернополяни 2024 рік зустрічали: добірка із соціальних мереж.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up