Партнер рубрики Події

Хабар за службу в тилу, а не на фронті: депутат зі спільником допомагали уникати ротації на передову

Хабар за службу в тилу, а не на фронті: депутат зі спільником допомагали уникати ротації на передову

Військова контррозвідка Служби безпеки викрила на корупції депутата сільради на Тернопільщині, який мобілізувався до ЗСУ і зараз проходить службу на території регіону.

Як повідомили в Управлінні СБ України в Тернопільській області, за гроші він пропонував іншим мобілізованим своє «сприяння» в уникненні планових ротацій до зони бойових дій на південному та східному фронтах України. Задокументували, що саме з такою «пропозицією» він звернувся до службовця місцевого військкомату, якого мали відправити на передову. За 6 тис. доларів депутат обіцяв військовому, що «вирішить питання» з його керівництвом про «відтермінування» службового відрядження на фронт.

На зображенні може бути: 2 людини та текст

До незаконної діяльності посадовець залучив знайомого підприємця як посередника для передачі хабаря. Однак маскування злочину не допомогло його організатору – правоохоронці затримали депутата та його спільника «на гарячому» під час передачі їм всієї суми неправомірної вигоди у Тернополі.

Відео дня

На підставі зібраних доказів обом затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). Наразі їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

На зображенні може бути: гроші та текст

У Головному управлінні Національної поліції у Тернопільській області додають, що оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки та управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області ДСР Нацполіції разом із колегами з Департаменту військової контррозвідки СБУ та слідчими поліції ГУНП у Тернопільській області встановили причетність командира взводу однієї з бригад ЗСУ, який також є депутатом однієї з територіальної громади, та його спільника до протиправних дій. 

Вони запропонували чоловіку, який проходить службу у роті охорони Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, вплинути на службових осіб військкомату, аби той продовжував нести службу при військкоматі у роті охорони та уникнув відрядження у район проведення активних бойових дій. 

Одразу після отримання неправомірної вигоди правоохоронці затримали старшого лейтенанта та його спільника, а гроші вилучили.

Наразі їм  оголошено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. За корупційні оборудки чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони у Західному регіоні.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up