На Тернопільщині знімають документальний фільм про воїнів УПА "Дорога в Карпати"

На Тернопільщині знімають документальний фільм про воїнів УПА "Дорога в Карпати"
  • Зйомки проводять на місці протистояння, яке відбулося у селі Юстинівка, на Підгаєччині, а також біля Тернополя. 
  • За два дні на майданчику працювало близько сотні людей: знімальна група, актори, реконструктори.

"Дорога в Карпати" - документальний фільм про наше історичне минуле. Стрічка відображає події національно-визвольної боротьби нашого народу за власну незалежність. Сюжет також тісно переплетений з подіями 1940-1950 років, Другою світовою війною та тим, що відбувалося на нашій землі після її завершення.

Ідея «Дороги до Карпат» належить воїну-добровольцю, уродженцю Підгаєччини, режисеру фільму Михайлу Ухману.

— Користуючись сприятливими погодними умовами, ми розпочали на Тернопільщині зйомки документального фільму "Дорога в Карпати" про повстанців та їхню боротьбу за волю України, — написав на своїй сторінці у соцмережі Михайло Ухман. — За два дні на майданчику працювало близько сотні людей: знімальна група, актори, реконструктори. І все це стало можливим завдяки прекрасним людям тернопільського краю, які не зважаючи на свої політичні вподобання, об'єдналися навколо спільної мети!!!

Відео дня

Режисер написав, що знімальна група продовжує готуватися до наступних сцен. Хто бажає долучитися, будуть щиро раді.

— Це буде сучасний, по новому відзнятий, документальний фільм про тернопільський край і не тільки. Без різної "шароварщини", намагання видати явне за бажане. Це буде подяка українським хлопцям і дівчатам, які в минулому столітті подарували нам можливість жити, — зазначає режисер.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up