Партнер рубрики Події

На Тернопільщину їде експедиція. Просять допомогти з пошуком цікавих місць і людей

На Тернопільщину їде експедиція. Просять допомогти з пошуком цікавих місць  і людей
  • Команда проекту "Ukraїner" хоче дослідити цікаві місця на Поділлі та показати їх світу.
  • Підказати команді, в які місця варто завітати на Тернопільщині може кожен охочий. 

Трішки більше року тому у киянина Богдана Логвиненка виникла ідея, яка полягає у тому, щоб показувати українські регіони для українців та світу.

- Я подорожував світом досить довго, більше пʼти років не жив в Україні, - розповідає Богдан. - І мені захотілось показати Україну всьому світу. Я бачив, як кожна країна себе представляє, а про Україну нічого подібного не було. І захотілось свторити такий проект.  

Зараз команда, яка працює над проектом, досліджує кожен регіон України. На один регіон у них є три тижні. Подорожують вони здебільшого влітку, взимку роблять перерву і монтують відео, пишуть публікації, які можна знайти на сайті проекту. У команді близько 20-ти людей. А в створенні проекту допомагають більше 150 волонтерів з різних регіонів та перекладачі з інших країн. Відео та публікації перекладають на російську, польську, німецьку, англійську, чеську та грузинську мови.

Відео дня

- Зараз проект досить успішний, у нас є відео, які мають по 300 000 переглядів, - продовжує Богдан Логвиненко. - Тому прийнамі те, чого ми хотіли досягнути уже досягнули. Найскладніше при свторенні проекту було знайти спонсорів. А люди по всій Україні підказують, в які місця можна завітати. 

Незабаром команда завітає на Поділля. Це буде уже сьома експедиція. І кожен охочий може підказати, куди команді проекту завітати. 

- Нас цікавлять місцеві люди та їхні заняття, цікавить перетворення міських та сільських просторів, - каже чоловік. - Ми захоплюємося тими, хто створює щось нове або відновлює забуте. Познайомте нас із такими людьми, запросіть нас до себе. 

Якщо ви знаєте місця на Поділлі та людей, яких варто показати всьому світу, то поділіться цією інформацію з командою проекту, заповнивши цю анкету.  Уже близько 50-ти людей заповнило анкету. 

- Ми зібрали уже близько сотні локацій, - каже Богдан. - Можу сказати, що точно поїдемо у Бакоту, Заліщики, Камʼяенць-Подільський. Хочемо зняти невеличкий ролик про вузькоколійку Гайворон-Рудниця.  

Але за три тижні команда проекту відвідати усі 100 локацій не встигне. Тому вони вибирають найбільш цікаві місця та ті, куди зможуть добратись.

- На жаль, обʼїхати весь регіон - нереально за такий короткий термін, - додає автор проекту. - На це потрібно не три тижні, а цілий рік. 

Довідка

Додаткову інформацію та відповіді на запитання можна отримати на сторінці проекту у соцмережі Facebook. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ірис

    ОГоо, я і не знав, що в нас таке роблять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up