Партнер рубрики Події

На війні з перших днів, але мамі про це ані слова. Тернопільщина прощається з Романом Валіоном

На війні з перших днів, але мамі про це ані слова. Тернопільщина прощається з Романом Валіоном
  • В серпні Роман мав коротку відпустку і, хоч його власна сім’я проживала у столиці, на кілька днів разом з дружиною і дітьми приїхав до мами. І навіть тоді ніхто ні словом не обмовився, що вже понад пів року він боронить рідну землю.
  • Роман мав три вищі освіти, був дуже виконавчим і вимогливим до себе, пунктуальним, чоловіком, для якого патріотизм було не просто словом. Вічная слава і пам’ять Герою…
  • Відповідно до розпорядження міського голови, 17,18 та 19 листопада оголошено днями жалоби у Скалатській громаді.

Гірка звістка, втрата, від якої біль розриває душу… Загинув скалатчанин Роман Валіон.  — Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким, — співчуває голова Скалатської громади Петро Савончак. — У скорботі схиляємо голови перед Героєм. Вічна пам’ять…

Війна, з якою загарбницька росія прийшла на територію України, забирає життя як цивільного населення, так і найкращих синів, наших Воінів…

Мав 3 вищих освіти і був опорою для рідних

Колектив Колодіївськоі школи висловлює найщиріші співчуття вчительці Валіон Надії Томківні з приводу загибелі її сина, Захисника України Романа.

Відео дня

— На жаль, словами важко загоїти в серці болючу рану втрати… Адже смерть найріднішої людини — велике випробування, — кажуть колеги матері Героя. — В цю гірку мить поділяємо горе Вашої сім’ї та разом із Вами схиляємо голови в глибокій скорботі… Герої не вмирають! Вони назавжди залишаються в наших серцях… Вічна і світла пам’ять Герою!!!

Валіон Роман Михайлович народився 6 березня 1971 року у Скалаті. Мав три вищих освіти і був справжньою опорою як для дружини Оксани, доньки-одинадцятикласниці Катрусі, сина Олеся, який навчається у 8 класі, так і для своєї мами Надії Томківни, яка вчителює у місцевій школі. Втратив свого старшого брата і брат Руслан.  

Роман проживав зі своєю сім’єю у столиці, був висококласним фахівцем комп’ютерної справи. А починав кар’єру з вчителя історії в Остапівській школі.

— Він був дуже виконавчим і вимогливим до себе, пунктуальним, людиною, для якої патріотизм був не просто словами, — кажуть колеги матері. — Добрий, дуже добрий син для своєї мами. Попри те, що проживав у Києві, дуже їй допомагав, завжди дзвонив. І надто переживав, аби вона не дізналась, що він на війні.  

Зник зв'язок на Покрову... 

Він пішов добровольцем ще 28 лютого. Але мама донедавна не знала, що син на війні. Роман як міг оберігав найдорожчу людину, якій на долю випало чимало випробувань.

Роман намагався чим частіше їй подзвонити, поговорити. Не так давно замовив кондиціонер та спочатку сам обіцяв приїхати й становити. Коли техніку доправили, подзвонив до мами і просив знайти майстра.

У серпні Роман мав кількаденну відпустку, то разом із дружиною і дітьми приїхав до мами. І навіть тоді ані слова не промовив, де і чим займався останнім часом. Беріг, аби лиш не хвилювалась…

Те, що з Романом зник зв’язок, мама дізналась на Покрову. Тоді родичі не знали, де Роман і що з ним. Жевріла надія, що просто немає зв’язку, може поранений, може… На жаль, дива не сталось. Тіло Романа у моргу Миколаєва опізнав його брат. Діти і брат здали взірці на аналіз ДНК. Але, на жаль… Чорну звістку найрідніші повідомили спочатку  маминому братові…

 Світла пам'ять Воїнові Світла.... Вічний спокій його душі у Царстві Небесному, — просить Теодозія Буда. — Щирі співчуття рідним Героя...

Як і де прощатимуться з Героєм

Траурний кортеж із тілом Героя прямуватиме 17 листопада з м.Тернопіль через с.Панасівка, с.Колодіївка, до батьківського дому у м.Скалат, вул. Б.Хмельницького, 28. У Скалатській громаді просять усіх жителів вийти з квітами і лампадкам на узбіччя дороги, віддаючи свою останню шану та честь Герою.

По прибуттю похоронної процесії у центрі м.Скалат, біля фігури Матері Божої, відбудеться поминальна Панахида за упокій душі загиблого.

Відповідно до розпорядження міського голови 17,18 та 19 листопада оголошено днями жалоби у Скалатській громаді.

Панахида за упокій душі воїна відбудеться у батьківському домі на вул. Б.Хмельницького, 28 17 листопада 2022 р. о 19:00 год. Похорон у п’ятницю, 18 листопада, о 13.00 год.
 

Редакція висловлює щирі співчуття мамі, дружині, дітям, братові, рідним, друзям, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (389)
  • Ольга Лугова

    Вічна пам'ять Герою України, царство небесне, земля пухом. Щирі співчуття рідним
  • Анелия Попова

    Вічна пам'ять Герою!
    Низький уклін!
  • Zorjanka Zirochka

    🙏🙏🙏
  • Петро Скуба

    Щирі співчуття рідним і близьким !

keyboard_arrow_up