Партнер рубрики Події

На засміченій “Циганці” більше відпочивальників, ніж на “Дальному пляжі”

На засміченій “Циганці” більше відпочивальників, ніж на “Дальному пляжі”
Єдине паспортизоване місце для купання на Тернопільському Ставі - “Дальній пляж”, що у парку “Загребелля”. Попри це, городяни активніше навідуються на альтернативний пляж “Циганка”. Хоча сама місцина офіційно не призначена для відпочинку, а біля берега — сміття.

- Так, я знаю, що тут нібито не можна плавати, що на дні є якісь підводні ями і тому подібне, - каже 27-річний Олег Остапів. - Але до “Циганки” від парку Шевченка — рукою подати. Пішки іти 5-10 хвилин. А на “Дальній” добиратися треба зо пів дня, або катером по Ставу. Хоча, я вважаю, суттєвої різниці між цими двома пляжами немає. Подумаєш, на “Дальному” офіційно дозволили купатися. І що? Вода ж по всьому Ставу - однакова, хто б що не доводив.

Відео дня

Спеціалісти “Тернопільського обласного лабораторного центру” ще 20 травня взяли взірці води на “Дальному”. Вони встановили, що вода там відповідає нормативним вимогам і за бактеріологічними, і за санітарно-хімічними показниками. Такий же вердикт винесли взірцям із “Циганки”. А також воді у “Моржатнику”, що в парку “Топільче”.

“Дальній пляж” і справді більш-менш прибраний, переконався 20 червня кореспондент 20minut.ua. Чисто й біля самої води. Однак сміттєві баки - переповнені. А окремі кабінки для переодягання перетворили у туалет.

Для порівняння, 2 червня близько 16.00 журналіст побував і на “Циганці”. Там у будень засмагало чимало відпочивальників. Облаштовували собі місцини як на газоні, так і просто на асфальті біля водойми.

Оскільки “Циганка” - пляж неофіційний, тому кабінок для переодягання там не знайти. Проблема і з пошуком вбиральні.

- Коли "прижме", то бігаємо в кущі біля бази “Буревісник”, - усміхнено пояснює студент Ігор. - А що пляж тут нормальний. Сюди багато людей приходять не так покупатися, просто посидіти, відпочити. І пивзавод недалеко, тому тут постійно людно.

У воді біля проржавілої металевої пристані на “Циганці” - купа сміття: пусті пластикові пляшки, упаковки з-під снеків тощо. На бетонних брилах - застигла піна незрозумілої консистенції. Неподалік посеред Ставу видніється перевернута пластмасова діжка, схожа на буйок.

Та відпочивальники не гидяться цьому. Заходять у воду, купаються. Позначки, що купання там заборонене — немає. Принаймні кореспондент не помітив цього у межах, де найактивніше гуртувалися люди.

Тернополяни кажуть, на “Циганці” їм комфортно. І дивуються, чому цю ділянку не зроблять офіційним місцем відпочинку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Власники бару Палуба ,це Кібляр В.Л.(начальник міського відділу земельних ресурсів), та Фролов Ю.В.(начальник геокомзему).
  • Anonymous

    Нехай прибирання організують власники тих ресторанів і кафе,що розташовані на самому березі!
  • Anonymous

    А хто насмітив? Та ті, що в тому смітті відпочивають
  • Anonymous

    це ж як треба себе не любити щоб лежати біля купи сміття....ходити пісяти в кущі (а при жарі ці запахи ой як чути)......то капец!!!! фуууу.......чого ж не зробиш заради краси))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up