Партнер рубрики Події

На завершення будівництва школи у Кутківцях немає коштів

На завершення будівництва школи у Кутківцях немає коштів
Коли завершать будівництво школи в мікрорайоні "Кутківці" на вул. Бригадній, цікавляться читачі 20minut.ua. Недобудована школа - у занедбаному стані, а вона не завадила б у цьому мікрорайоні, кажуть люди. Адже діти з Кутківців змушені їздити до школи на "Дружбу" та в Центр, тоді як могли би мати власну школу.

Про проблему зі школою нам повідомила читачка Олена Дерех. Жінка каже, що цій школі вже більше 20 років. Нині недобудована школа просто закинута. Навколо неї купи сміття. Наша читачка цікавиться, чому міська влада не візьметься за завершення будівницива школи, адже вона в цьому мікрорайоні дуже потрібна. Також пані Ірина надіслала фото школи, з яких видно, що будівля у ненайкращому стані. 

- Щоб вивезти звідси сміття, потрібна вантажівка, - каже співрозмовниця. – До речі, там раніше був вагончик з охороною, але вже і його немає. Я зверталася на урядову гарячу лінію з цією проблемою, мені прийшла відповідь, що постараються відновити цю сторожівку. Але як воно буде, не знаю…

Питання від тернополянина щодо цієї школи ми знайшли і на сайті міської ради у рубриці "Питання-відповідь" від 16 травня. Наразі на це питання не відповіли. 


Ситуацію 20minut.ua прокоментувала начальник міського управління освіти Ольга Похиляк. За її словами, проблема зі школою в Кутківцях тягнеться вже не першу каденцію. Але на жаль, у міському бюджеті немає коштів на те, щоб добудувати це приміщення та ввести його в експлуатацію. Єдине, що вдалося зробити – це накрити школу, щоб вона не розвалилася. 

-  Більше робіт наразі зробити неможливо, адже треба багато грошей, - каже пані Похиляк. - За рахунок міського бюджету добудувати школу просто нереально. Адже на нині на це потрібно 45 млн грн.

Звісно, було б добре добудувати цю школу, погоджується пані Похиляк. 
- Ця школа могла б обслуговувати Кутківці, Пронятин, в ній можна було б відкрити і дитсадок, - каже вона. - Але нині, в час економічної кризи та складної ситуації в країні - це на жаль, неможливо.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    В них на себе завжди гроші є , но як стосується дороги до ПРОНЯТИНА, ШКОЛИ , МАРШРУТКИ то в міскій раді ніколи грошей нема, і нікому до цього справи нема.  Та трошки вкоротіть собі зарплати, різні допомоги ., менше шастайте на курорти за границю  менше беріть хабарі в кишеню і тоді знайдуться на все гроші!!!!!!!!!!!
  • Анонім

    Зато в надала годиник за 4 тис баксів і гамнярка його з айфона в маямі селфі робить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up