На землі АТОвців на Львівській скоро будуть світло і вода

На землі АТОвців на Львівській скоро будуть світло і вода

Ветерани самі об’єднались в кооператив і встановлюють комунікації за власний кошт. Закликають усіх власників ділянок приєднуватись. Бо так зможуть облаштувати масив, де в проекті є садочок зі школою, крамниці та інші блага цивілізації, скоріше і дієвіше

Земельні ділянки на вул. Львівській, що в передмісті Тернополя, які отримали нещодавно АТОвці, впорядковують.

На землях вже облаштовують електрику та планують провести газо-, водопостачання і водовідведення. У найближчих планах і дороги – як загального користування, так і «вуличні».

Діючі та колишні бійці всі роботи проводять за власний кошт – за допомогою правління кооперативу, в який об’єднуються власники.

Відео дня

  • Це земельні ділянки для індивідуального садівництва, які, відповідно до детального плану території масиву, в майбутньому будуть реконструйовані під садибну, тобто, житлову забудову, - пояснив  голова обслуговуючого кооперативу «Сади ветеранів АТО» Ігор Тарнавський. - Детальним планом території передбачено будівництво школи, садочка, стадіону, амбулаторії, магазину та інших об’єктів інфраструктури.

Вже отримано та погоджено всі проекти на електрозабезпечення, газо- і водопостачання.

За такий короткий час зроблено вже дуже багато, в основному завдяки правлінню кооперативу.

  • Вже закуплено першу трансформаторну підстанцію, потужністю 400 кіловат, наразі завод виготовляє другу,  - каже Ігор Тарнавський. - Аби весь масив забезпечити електрикою, їх потрібно три.

Всі роботи з благоустрою та обслуговування проводять за кошти членів кооперативу. Загалом власників мають 833 ділянки. До кооперативу доєднались близько п’яти сотень ветеранів. Відповідно, левова частка витрат лягла на їхні плечі. Але кошти для повного облаштування ще дуже потрібні. Тому закликають усіх власників, хто ще не приєднався, долучатись до облаштування спільного майна та вирішення проблем. Адже так вийде дешевше і дієвіше.

На противагу «атошним землям» під садівництво на Львівській, на Микулинецькій, де виділяли ділянки під житлову забудову, справа фактично зависла. Ще в 2015 році там проклали 380 м газової труби. Однак, досі ніхто не провів рекультивацію горбів. За нашою інформацією, навіть не забиті кілки, які показують межі ділянок, скаржаться власники ділянок, які просять не називати їхніх даних.

Нещодавно на сайті міськради з’явився детальний план мікрорайону «Південний» - у районі Цукрового заводу. Через дорогу – ділянки, видані АТОвцям. Але там досі озера, та добрий шмат землі, що густо заріс самосійкою.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up