На зміну «Синім китам» прийшли «Червоні сови». Зверніть увагу на своїх дітей

На зміну «Синім китам» прийшли «Червоні сови». Зверніть увагу на своїх дітей
  • Фахівці з IT технологій кажуть, таким чином у дітей можуть красти особисті дані та інтимні фото для подальшого шантажу.
  • Серед основних ознак: дитина постійно хоче спати, сидить в мережі посеред ночі і має порізи на руках.

В Україні набирає обертів нова суїцидальна гра «Червона сова».

Принцип гри такий самий, як і в «Синіх китів». Про це на власній сторінці у Фейсбук повідомив уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба.

- Спочатку дітей заманюють в гру, - пише про деталі Микола Кулеба. – Надсилають їм посилання, за яким треба перейти - воно ніби викидає помилку. Але завдяки цьому посиланню куратори дізнаються орієнтовну адресу, де проживає учасник. А потім, якщо дитина відмовляється виконувати якісь завдання – її шантажують, що знають адресу і прийдуть до неї на «розбірки».

Відео дня

Одне з основних завдань – постійно бути online, моментально відповідати на повідомлення кураторів, які вони надсилають 24/7. А також дивитися психоделічні відео посеред ночі.

  • Після цих відео дорослому можна посивіти, вже не говорю про те, що відбувається із психікою дітей, - пише Микола Кулеба. - А ще аудіо з «потойбічного світу»…

В Україні «Червона сова» ледь не вбила 14-річну Леру з Києва, стверджує Микола Кулеба.

  • На наступний день після зникнення, дитину знайшли в Умані, - пише пан Кулеба. - Знайомі дівчини повідомили, що вона була у відчуженому стані, з порізами на руках, повністю розібраним на деталі телефоном і інструкцією у кишені для подальших дій.

«За попередньою інформацією, поліція підозрює, що причиною стала гра "Червона сова". Чекаємо підтвердження. Батьки, звертайте увагу на поведінку дітей», - повідомив уповноважений Президента з прав дитини.

Основні поведінкові ознаки участі дитини у «групах смерті»:

- відчуженість
- втома 
- постійно хоче спати
- сидить в мережі посеред ночі
- з’являються порізи на руках

Якщо ви помітили ці прояви у дитини – не дорікайте і не кричіть на неї! Одразу починайте довірливу розмову. Запевніть, що ви допоможете їй вийти з гри і захистите від наслідків. Якщо дитина не йде на контакт – зверніться до психолога, радить п. Кулеба.

  • Російська соцмережа Вконтакте запустила нову гру, яка змушує підлітків не спати і обіцяє за це якийсь приз. Фахівці застерігають: це може бути черговий заклик до суїцидів, - повідомляли «Факти» ICTV ще у листопаді.

Першою реєстрацією може ховатись прихована. А там вже завдання – не спати 12 діб.

Фахівці з IT технологій кажуть, таким чином у дітей можуть красти особисті дані та інтимні фото для подальшого шантажу. Те, шо в Україні сайт заборонений, нічого не означає. В інтернеті легко скачуються спеціальні VPN програми, які дають можливість, хоч і з деякими перешкодами, але зайти на сайт. Заборонити їх може хіба РНБО.

Червона сова – це або звичайна страшилка, або лише зародок великої гри, кажуть фахівці, адже в сові – близько 10 різних груп, у киті були тисячі і в них – багато українців.

Психологи кажуть: такі групи виникатимуть постійно. Це як аналог тих самих козаків-розбійників. Заборонити дітям інтернет – нереально, але  батьки мають розуміти, чому діти йдуть саме в групу смерті. Скоріше за все, їм не вистачає уваги.

У відділі комунікації головного управління нацполіції в області тверджують, що на Тернопільщині не було зафіксовано випадків втягування дітей у гру та припускають, що це звичайний фейк.

Ми також звернулись до психолога. Його поради читайте згодом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Петро Білецький

    Не вмішуйтесь в еволюцію
  • Dima Vorobets

    Нормальний природній відбір, тоой хто хоче розвиватись чогось досягнути не буде дуркою маятись, бо просто не буде на це часу.
  • Anonymous

    А про жовтих бегемотів і фіолетових козлів нічого не чути?

    тойво reply Anonymous

    прийде час і буде чути.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up