Партнер рубрики Події

Надійний як скала і Людина з величезною душею. Тернопільщина прощається з Сергієм Прокоп’юком

Надійний як скала і Людина з величезною душею. Тернопільщина прощається з Сергієм Прокоп’юком
  • Душа компанії, спортсмен і просто надзвичайна людина, основним девізом у житті якого було «сказав — зробив». Таким пам’ятатимуть свого Героя друзі, колеги по роботі й односельці.
  • Дводенна жалоба, квіти, молитви, море сліз і люди, які попри дощ опустились на коліна — у Скалі-Подільській зустріли свого Героя, який повернувся додому назавжди.

 

Небо плакало дощем, ховаючи сльози на обличчях людей, які вишикувались  живим коридором. Вони, попри дощ, опустились на коліна, віддаючи останню шану кращому з кращих, тому, кого називають Людина-душа і надійним як скала. Вранці 13 вересня він назавжди повернувся додому…  

У Скала-Подільській оголосили дводенну жалобу, вшановуючи пам’ять Сергія Прокоп’юка, та приспустили державні прапори. Війна, з якою загарбницька росія прийшла на територію України, знову забрала життя Героя з Тернопільщини.

Відео дня

Надійшла сумна звістка про загибель українського воїна, головного сержанта стрілецького взводу Тернопільської окремої бригади територіальної оборони штаб-сержанта Прокоп’юка Сергія Валерійовича, жителя смт. Скала-Подільська. Сергій загинув 10 вересня 2022 року в ході виконання бойового завдання під час стрілецького вогню на Донеччині, поблизу н.п. Спірне Бахмутського району.

— Ми глибоко співчуваємо родині нашого Героя. Нехай Господь Бог допомагає вам перенести цю важку біль втрати близької людини, — каже начальник другого відділу Чортківського РТЦК та СП Богдан Вербіцький. — Поділяємо ваше горе, сумуємо разом з вами, підтримуємо Вас у годину скорботи… Вічна пам’ять Захиснику України! Герої не вмирають!

Прокоп’юк Сергій Валерійович народився 29 листопада 1976 року у Скалі-Подільській. У лютому, в перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну, став на захист країни.
У Героя залишились батько Валерій, мама Любов, дружина Ірина, доньки Софія та  Анастасія і сестра Євгенія.

Сергій понад 20 років працював на ТОВ «Дінтер Україна Скала№ оператором. Колеги кажуть, це був надзвичайно відповідальний і щирий чоловік. Друзі кажуть, що він був надійним як скала і відповідальним. Про таких в народі кажуть, — сказав — зробив.  Серйозно займався спортом, душа компанії.

— Він пішов на медкомісію, щойно оголосили загальну мобілізацію, — пригадують друзі. — Патріот з великої букви, а не на словах. Не роздумуючи став на захист країни. Це такий біль… Життя почорніло без нього, таке враження, що фарби загусли і все замовкло навкруги. І ми досі не знаємо, як житимемо без нашого Сергія…

 

Редакція щиро співчуває батькам, сестрі, дружині, дітям, землякам і побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (228)
  • Петр Городецкий

    Герої не вмирають ! Вічна пам,ять!
  • Зоя Городецкая

    Свiтла пам'ять Герою
  • Elena Khomich

    Вічна пам'ять Герою України! Царство Небесне .Щирі співчуття рідним та близьким
  • Ганна Лавринчук

    Вічна  пам'ять герою

keyboard_arrow_up