Партнер рубрики Події

Радіації нема. Фейкове повідомлення по радіо спростували всі служби (оновлене)

Радіації нема. Фейкове повідомлення по радіо спростували всі служби (оновлене)

Інформація про начебто радіаційну небезпеку, яке прозвучало на проводовому радіо та деяких FM-радіостанціях, не відповідає дійсності. Її спростували і в Управлінні ДСНС, і на Українському радіо Тернопіль, і в облдержадміністрації. 

Тривожне повідомлення перервало ефір Українського радіо у проводовій мережі о 9 год. 30 хв. у неділю. На нього одразу відреагували соцмережі. 

- Дана інформація є ФЕЙК. Радіаційна ситуація в області в НОРМІ. На АЕС Хмельницької та Рівненської областей без надзвичайних подій, - повідомив на своїй сторінці у Facebook начальник УДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей. 

Відео дня

- Походження фейку згодом з'ясують, провівши службове розслідування, - додає речник управління ДСНС в області Ірина Крупа. - Зазвичай, таке оповіщення проводить Управління з надзвичайних ситуацій облдержадміністрації. Чому і як з'явилося в ефірі це повідомлення, - з'ясують згодом. Наразі просимо жителів області заспокоїтись.

Спростовують інформацію і на суспільному радіо. 

- Українське радіо Тернопіль сьогодні не передавало ніякої інформації, яка стосується радіаційної небезпеки. Те, як такі повідомлення потрапили в ефір, наразі з'ясовують, - пише у соцмережі продюсер обласного радіо Ірина Моргун.

В управлінні з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації ситуацію називають збоєм.

- Сьогодні, 17 лютого, о 9.30 год. стався збій, через можливе зовнішнє втручання, в програмному забезпеченні системи оповіщення області, - йдеться у повідомленні управління. - Інформація про радіаційну небезпеку, що була передана по проводовому радіо та в засобах масової інформації, не відповідає дійсності. Радіаційна ситуація в області в нормі. На АЕС Хмельницької та Рівненської областей без надзвичайних подій. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Прикольно )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up