Букви "Я люблю Тернопіль" вже відчистили. "Плацдарм для нових дописів", - жартують в соцмережах

Букви "Я люблю Тернопіль" вже відчистили. "Плацдарм для нових дописів", - жартують в соцмережах
  • Юні вандали понищили улюблену фотозону тернополян – обписали букви "Я люблю Тернопіль", розташований на "Єлисейських полях", що у парку Шевченка.
  • У міськраді, коли журналісти звернулись, чи шукали вандалів і коли наведуть лад, повідомили: напис подарували меценати, вони й мають впорядкувати все. 
  • Меценати, звісно, були приголомшені такою звісткою. Але до ранку напис був чистим. А от з під світкою – халепа. З 10 ліхтариків вцілів донині лише один.

Допис з відео і фото обписаних букв виклав у соцмережах тернопільський активіст Олег Синовець.

- Дуже легко знайти винуватців, - пише Олег Синовець. – Цікаво, чим зараз займається муніципальна поліція?

Відео дня

А от в міськраді, куди ми звернулись за коментарем, від напису відхрестились. Лишень нагадали, що місту фотозону подарували меценати, – родини Мариновських та Лупійчуків. На балансі  КП "Об’єднання парків та культури" вона не перебуває. Опікується написом родина Мариновських.

Тоді ми звернулись до Віталія Мариновського. Йому й розповіли, що саме його родина має опікуватись фотозоною. 

- До цього року такого не було, - повідомив пан Віталій у розмові, яка відбувалась пізно ввечері 23 жовтня. – Завтра сам піду подивлюсь, що можна зробити. Спробуємо відмити все.

Наступного ранку букви були чистими. «Плацдарм для нових дописів», - гірко жартують в соцмережах.

А от з підсвіткою – поки халепа. Вандали потрощили лампи та повидирали дроти. З десятка працюючих залишилась одна.  

Ідея встановити напис з’явилась ще приблизно у 2014 році, розповів Віталій Мариновський. Чоловік запропонував міськраді проект, попередивши, що все оплачуватиме сам. Потрібні були лише згода і дозвіл. Спочатку Віталій їх отримав, невдовзі йому повідомили: треба винести на обговорення, адже є ідея, аби там з’явився напис «Файне місто».

- Тоді ми на одному з сайтів виставили цю тему для обговорення, - пригадує Віталій Мариновський. – Пропонували різні варіанти. Зрештою, на фотозоні зараз той, за який переміг у голосуванні городян.

Коли все було в процесі виготовлення та встановлення, чимало відомих підприємців хотіли напис зробити майданчиком для реклами своїм фірмам. Нам вони відомі, але ми свідомо їх не називаємо. В процесі з’явилась ідея доповнити напис ще цікавими лавками, фонтанами. Розміщувати їх ініціатори пропонували на широкій зоні «Єлисейських полів», якщо стояти спиною до ставу – вище букв.

- Намалювали проект, подали до міськради, почули відповідь: «Грошей немає», - пригадує Віталій Мариновський. – Том обмежились подарунком-написом «Я люблю Тернопіль».  

Минулого року, перед Великоднем, букви у написі вже відчищали. З власної ініціативи меценатів. Тепер їх знову обписали та понищили.

Точну цифру, у скільки обійшовся напис, Віталій не називає. Каже, це подарунок, тому негарно говорити про ціну. Але натякнув, що все обійшлось у кілька сотень тисяч гривень.

- Був шокований, коли від вас дізнався, що я, виявляється, ще й маю це все чистити, - зізнався Віталій Мариновський. – Мені не важко. Але я вже у відео, яке розмістив у соцмережах, сказав: кому небайдуже наше місто, цей знак, беріть шматку в руки і помийте».

Поки ініціаторів впорядкування немає, букви відмили меценати. Кажуть, марно напис малювати на зиму. От весною – інша річ.

- Можливо, весною зробимо соціальну кампанію, через соцмережі і ЗМІ запропонуємо тернополянам долучитись як фінансово, так і фізично – скинутись хто 5 грн, хто 100, купити фарбу, вдягнути рукавички, вийти всім разом і пофарбувати ті букви, - каже Віталій Мариновський. - Аби справді на ділі довести: «Я люблю Тернопіль».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • тойво

    Недалеко можна поставити камеру відеонагляду.Зловити таких пару шт,то вартість камери скоро відібється.
  • саша

    молодь не вміє шанувати то що маємо

    Marcus Aurelius reply саша

    Корінь в слабкому розвитку і освіченості. Той, хто розвинений, начитаний там не мазюкає з "півком" в іншій руці, а робить успіхи тим часом.
  • Сміхота

    А де ж жалюгідні коменти про "зе", " по" і т. д.? Бо ж саме їх завжди і всюди роблять винними... А той факт, що все ми самі собі робимо чомусь не береться до уваги (((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up