“Нашим дітям не дозволили перевдягнутись та взяти документи”: мами тернопільських призовників, яких відправляють в армію

“Нашим дітям не дозволили перевдягнутись та взяти документи”: мами тернопільських призовників, яких відправляють в армію
  • Офіційна відправка новобранців до лав Збройних сил відбулась 9 жовтня. 47 призовників до армії поїдуть вже сьогодні.
  • Матері солдатів розповіли, що їхніх синів забирали прямо з вулиці.
  • Комісар каже, що дехто з новобранців прийшов служити добровільно, а декому нагадали про його військовий обов'язок.

Перед входом в обласний військовий комісаріат - батьки, які прийшли проводжати своїх дітей. Серед них пані Оксана з Теребовлянщини, Галина зі Збаража та Марія зі Зборова. Усі троє в один голос розповідають, що синів позабирали прямо серед вулиці, не дозволили навіть перевдягнутись та подзвонити рідним. Окрім того, батьки кажуть, що повістки дітям не приходили.

В загальному з Тернопільської області мають відправити 510 призовників, зокрема 250 поїдуть до Збройних Сил, 260 до інших військових формувань. Якщо порівняти з весняним призовом, то цього разу на 90 солдатів більше. Служитимуть  призовники півтора року, ті, у кого є вища освіта - рік.

Відео дня

- Мій син стоїть на обліку в Збаражі, а забрали в Кременецький військкомат. Навіть не дозволили подзвонити, він зателефонував аж після ночі, - каже пані Галина. - Я вчора обдзвонила всі гарячі лінії, ніхто не брав слухавки, ніхто не відповів, розумієте?

За словами матерів, хлопці були одягнені у повсякденні речі, не мали при собі ніяких документів.

Тернопільський військовий комісар полковник Леонід Нечепорук під час спілкування із журналістами, розповідає, що дехто із новобранців прийшов служити добровільно, а декому - довелось нагадувати про його військовий обов’язок.

Добровільно служити пішов син пані Марії Оленюк Назар зі Зборівщини. Жінка зізнається, що відпускати сина важко, але комусь захищати країну таки треба.

- Бог добрий, він буде берегти наших дітей, - каже пані Марія. - Нам обіцяли, що в зону АТО наших дітей не відправлять. Замість нього ніхто не піде, це його вибір.

Після церемонії першої відправки матерям дозволили побачитись із синами, але наразі їх не відпускають. Жінки кажуть, що сини проходять медкомісію, але оскільки ніяких документів вони не мають, то сьогодні відправляти їх не будуть.

Одна із матерів сама звернулась до комісара:

- Мені він толком нічого не пояснив, лише сказав, що дитина проходить медкомісію. Довго говорити не захотів, - каже Марія Осецька.

Журналісти “20 хвилин” спробували зв'язатись із військовим комісаром, щоб він прокоментував скарги батьків, але у приймальні повідомили, що зараз він на виїзді.

Як тільки нам вдасться зв’язатись із комісаром, ми опублікуємо його коментар. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (38)
  • Искра

    Вспоминайте слова которые власть стирает из памяти народа: СССР; Зарплата по труду; Ленин; Равенство; Справедливость; Дружба Народов; Мир во всём Мире; Большевики; Коммунисты; Уверенность в завтрашнем дне; Человек человеку друг, товарищ и брат.
    Составьте из них правильные предложения!
  • Анонім

    Відомий ресторатор Петро-це той шо Заставний.Вже відслужив?теж призовного віку.до призову дуже багато піарили його благополучне життя на терн.сайтах,народ кашмарили.ловіть таких синків
  • Larysa Yaremyshin

    Жах
  • Anonymous

    Щось всі сумні такі, радіти треба! Молодці!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up