Партнер рубрики Події

Нацгардійці подарували Тернопільщині прапор з Донеччини

Нацгардійці подарували Тернопільщині прапор з Донеччини
  • 26-го березня наша країна вшановувала мужніх та сміливих, сильних і непохитних, рішучих та стійких – тих, хто носить почесне звання нацгвардійців.
  • На честь Дня Національної гвардії України в Тернопільській ОВА вручили нагороди її гідним представникам.

Національна гвардія – це військове формування з правоохоронними функціями. Воно входить до системи Міністерства внутрішніх справ. Нацгвардію сформували з підрозділів Внутрішніх військ та добровольців. У тому числі – учасників Революції Гідності.

Основне завдання цих «залізних лицарів» – захист та охорона всього найважливішого, що має наша держава. Життя, права, свободи і законні інтереси громадян, конституційний лад країни, цілісність її території, громадський порядок та безпека, важливі державні об'єкти, органи та установи системи правосуддя, суди, дипломатичні та консульські установи іноземних держав в Україні – все це знаходиться під захистом бійців Нацгвардії. Вони боронять Україну від злочинних посягань у мирний час, а у військовий – від збройної агресії росії.

Відео дня



За те, що гідно несуть свою службу, кращим бійцям Національної гвардії подякували та вручили заслужені відзнаки у Тернопільській ОВА.

На знак подяки бійці військового фомування передали Тернопільщині прапор України, з яким вони проходили ротацію на Донеччині.

«Тим, як ви бороните нашу країну, вражені всі армії світу. Вас боїться ворог. Ви робите неймовірні речі. Так можуть чинити лише ті, хто всім серцем любить свою країну. Люди честі та гідності. Воїни добра. Пам’ятайте, що Україна з вами», – підкреслв під час церемонії нагородження начальник ОВА Володимир Труш.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про те, що Президент України Володимир Зеленський орденом «За мужність» відзначив добровольця з Тернопільщини Івана Тиму. Ми також інформували про те, що нагороду від глави держави отримав кардіохірург з нашого краю Володимир Мороз. А захисник Маріуполя Михайло Діанов отримав найвищу відзнаку від Тернопільської облради.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Петро Запольський

    Син тепер не має рукі. Я не прошу допомоги. Але бережіть себе хлопці дуже вас прошу

keyboard_arrow_up