Партнер рубрики Події

Не дожив до свого 37-го дня народження. У Тернополі поховали захисника Артура Шараськіна

Не дожив до свого 37-го дня народження. У Тернополі поховали захисника Артура Шараськіна
  • В останню зустріч зі своєю близькою подругою він дав настанови у випадку своєї смерті. Попри це, військовий Артур Шараськін мріяв ще жити й жити. Він любив мотоцикли, екстрим та швидкість, а ще – рідну землю, за свободу й волю якої бився до кінця.
  • Звістка про смерть відважного чоловіка та бійця Збройних Сил України сколихнула Тернопіль 8 вересня. А вже у неділю, 11 вересня, загиблий знайшов вічний спочинок на Микулинецькому кладовищі.   

– Ще одна важка втрата для міста. Захищаючи Україну на Миколаївщині, загинув тернополянин Шараськін Артур Володимирович. Співчуваємо рідним! Вічна пам’ять нашому Герою! – кілька днів тому на своїй Фейсбук-сторінці повідомив новину міський голова Тернополя Сергій Надал.

– Боже! Ще одна душа іде у вічність, де є спокій та любов. Для душі – молитва. Співчуття сім’ї, родині, близьким. На колінах прощаємося із тобою, наш Герою України. Низький земний уклін тобі за подвиг! – коментує Оксана Войчак.

Відео дня

– Щодня гинуть чудові люди! Для України це найстрашніші втрати. Вічний спокій його душі у Царстві Небесному. Щирі співчуття рідним! Світла пам’ять Артурові, нехай з Богом спочиває! Таких як він мало, – пише Теодозія Буда.

Шараськін Артур Володимирович народився 30 жовтня 1985 року у малому селі Колки Сарненського району Рівненської області. Згодом його родина переїхала до Тернополя. Тут Артур навчався в Настасівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів (Великоберезовицька селищна рада).

Він страшенно любив мотоцикли. Стрічка в Інстаграмі, яку нам вдалось знайти, буквально забита світлинами Артура із «залізним конем». Герой був активним, відкритим до людей, щирим, тому мав багато друзів. Обожнював великі компанії, душевно поспілкуватись й обговорити щоденні клопоти.

У 2022 році, будучи вже дорослим, чоловік вступив до Західноукраїнського національного університету на факультет економіки та управління.

– Сумна звістка надійшла до Західноукраїнського національного університету. Загинув наш студент – Шараськін Артур Володимирович. Патріот віддав своє життя за кожного з нас, захищаючи Україну на Миколаївщині. Ми схиляємо голову у скорботі й висловлюємо найщиріші співчуття рідним та близьким. Пам’ять про Героя житиме вічно! – такий некролог у день смерті бійця подали на офіційній сторінці Західноукраїнський національний університет.

– Серце плаче від болю... Гине цвіт нації, молоді, відважні, найкращі сини України! Світла пам’ять, Царство небесне і низький уклін Герою, що віддав життя за землю українську! Співчуття рідним... – додає Галина Приймачук.

Загиблий військовий товаришував із Оксаною Яремко, доценткою кафедри психології та соціальної роботи соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ. Вчора жінка присвятила другові допис, де згадала про їхню останню зустріч.

– На своєму професійному шляху я зустріла неймовірно чудову Людину, справжнього Героя – Шараськіна Артура. Так сталось, що професійні відносини переросли у дружбу. Я ціную зустрічі, розмови після його реабілітації між пораненнями. І пам’ятаю останню нашу зустріч, коли Він дав настанови у випадку загибелі. На той час відкидала думки про смерть. Але... Але отримала страшну звістку про Його Героїчну смерть… Так сталось, що у Артура, окрім брата, немає близьких чи рідних... – написала Оксана Яремко.

Пані Оксана відразу закликала всіх небайдужих прийти на поминальну панахиду за Артуром Шараськіним та віддати йому честь. Із 36-річним захисником прощалися 11 вересня в Домі печалі. Чин похорону пройшов опісля. Спочинок Герой знайшов на Микулинецькому кладовищі.

– Герої не вмирають! Щоб ворог отримав по заслугах! В пам’ять про полеглих і для майбутнього нашого народу, ми переможемо! Ми маємо пам’ятати, яку ціну платимо, і виховувати гідно своїх дітей, – сумує Inka Vasyliuk.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним, землякам, побратимам та всім, хто втратив близьку людину – Артура Шараськіна. Вічна пам’ять і шана тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (615)
  • Grygoriv Masha

    Вічна і світла пам’ять ГЕРОЮ.
  • Марія Кардіолог

    Царства Небесного 🙏Вічна пам’ять !
  • Лілія Блах

    Вічна пам'ять Герою України!!!
  • Valentina Rada

    Світла Вічна Пам'ять Герою🙏🏻Царство Небесне🙏🏻Співчування Рідним🙏🏻

keyboard_arrow_up