Не ігноруйте зараз сигналів повітряної тривоги! Чому це важливо?

Не ігноруйте зараз сигналів повітряної тривоги! Чому це важливо?

— Ми у жодному разі не маємо боятися, але водночас повинні бути обачними і обережними, коли є реальна загроза життю, — йдеться у зверненні ДСНС.

Україна щодня платить високу ціну за те, щоб наступні покоління жили у мирі й добробуті, тому важливо кожен з цих днів докладати максимум зусиль, аби наблизити це довгоочікуване мирне майбутнє. Кожен українець здатний і мусить зробити бодай щось для того, щоб ми розуміли часові межі того дня, коли ворожі ракети вже не зможуть завдати нам шкоди і в Україні більше не лунатиме сигнал «Повітряна тривога», йдеться у зверненні ДСНС.

Ми у жодному разі не маємо боятися, але водночас повинні бути обачними і обережними, коли є реальна загроза життю. Саме для цього працює система оповіщення, яку усі ми називаємо «Тривога». Дедалі більше людей сприймають її недостатньо відповідально, що становить неабияку загрозу. Спитайте себе, чи варте горнятко кави у кав’ярні вашої безпеки, коли ви чуєте пронизливий звук сирени? Чи знаєте ви, де знаходиться найближче укриття, коли чуєте її звук під час прогулянки у парку? Чи готові ви втрачати рідних, коли чуєте сигнал «Увага всім!» ? Правильні відповіді на ці питання – це і є наш внесок у спільну Перемогу, коли ворожі атаки націлені не на військові об’єкти, а на наше існування як нації загалом. 

ДСНС робить усе можливе, аби вкотре нагадати, що правила безпеки написані кров’ю, а нехтування цими правилами може мати незворотні наслідки. Як приклад – атака на торговельний центр у Кременчуці, де попри сигнал тривоги громадяни продовжували перебувати на місці надзвичайної ситуації. Мирне населення – не військовий об’єкт. Проте п’ятий місяць усі ми бачимо, що маємо справу із грубим порушенням усіх норм міжнародного права і кожен з нас є ворожою ціллю. Об’єкти критичної інфраструктури, заклади охорони здоров’я, місця із масовим перебуванням людей і житлові будинки так само є ціллю для держави-терориста, про що свідчить красномовна статистика.

Відео дня

Так, за підрахунками рятувальників, які велись на території України за виключенням тимчасово окупованих територій, з початку війни внаслідок ворожих атак зруйновано 404 житлових будинків, 16  лікарень, 57 закладів освіти та 447 об’єктів критичної інфраструктури. Кількість загиблих серед цивільного населення сягає майже 3 тисячі людей. З початку року в Україні сталося вже майже 48 тисяч пожеж, з яких майже 7 тис. 300 випадків виникли внаслідок обстрілів.
 
— Тому ми вкотре нагадуємо громадськості про необхідність дослухатися до наших порад, які не тільки рятують життя, а й наближають Перемогу. Щоразу, коли лунає сигнал повітряної тривоги ми закликаємо спускатися у найближче укриття. Ми також закликаємо уважно вивчити інформацію про те, де знаходяться найближчі до вас укриття та пам’ятати про правило «двох стін». Не давайте ворогу шансу збільшити кількість жертв цієї війни – дбайте про свою безпеку і наближайте нашу спільну Перемогу! — закликають рятувальники.

Нагадаємо, внаслідок ракетних ударів по центру Вінниці 14 липня, є поранені та загиблі, серед них – діти. Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, станом на 15:55:

— загинуло 20 чоловік (в тому числі три дитини),

— 52 людини (в тому числі 3 дитини) госпіталізовано,

— з них 34 людини у важкому стані,

— пошкоджено 55 будівель, 40 автомобілів.

Триває пошук 46 людей, зв’язок з якими відсутній.

Від ДСНС залучено 319 чол. та 33 од. техніки. На місці працюють піротехніки, кінологи, психологи ДСНС.

Тернопільська міська рада вкотре нагадує громадянам, під час сигналу оповіщення «Повітряна тривога» необхідно пройти в найближче укриття, з метою збереження життя та здоров’я.

В безпечному місці необхідно перебувати до моменту сповіщення про відміну.

Звук сирени вмикається при будь-якій загрозі, яку фіксують радари, тож знаходитися у магазинах чи закладах громадського харчування заборонено.

— Звичайно, що працює система протиповітряної оборони, але маємо зробити все від нас залежне, щоб ніхто не постраждав. Бережіть себе та своїх близьких! — йдеться у повідомленні.

У четвер, 14 липня, на одному із пропагандистських сайтів з’явилася інформація про те, що російські ракети завдали удари по військових об’єктах у Вінниці та Тернополі. Поліція звертає увагу читачів на час публікації інформаційного матеріалу, його подали на дві години раніше часу, зазначеного на сепаратистському сайті.

— Звертаємося до жителів Тернополя та області бути максимально обережними, не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, спускатися в укриття та максимально дотримуватися заходів особистої безпеки, — йдеться у повідомленні Тернопільської обласної військової адміністрації.

Читайте також 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач54

    А де тягнибок ? Хто чув щось про хлопа ???

keyboard_arrow_up