Не стало знаного тернопільського лікаря

Не стало знаного тернопільського лікаря

Відійшов у засвіти Євген Бузько — висококваліфікований тернопільський педіатр з величезним клінічним досвідом, талановитий науковець і педагог. 

Сумну звістку 3 січня повідомили на сторінці Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня.

— Колектив Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні висловлює співчуття рідним з приводу смерті Бузька Євгена Федоровича, доцента кафедри сімейної медицини Тернопільського Національного медичного університету, — йдеться у повідомленні.

Щирі співчуття та світла пам’ять!

Відео дня

Довідка

Народився Євген Бузько 5 травня 1944 року в селі Лекарівка Олександрійського району Кіровоградської області.

У 1968 році закінчив педіатричний факультет Донецького медичного інституту.

У 1976 році захистив кандидатську дисертацію на тему “Клініко-морфологічна характеристика хронічного гастриту і виразкової хвороби у дітей”.

У Тернополі працював з 1979 року. Кафедра педіатрії факультету післядипломної освіти ТНМУ створена у серпні 1979 року. Завідувачем кафедри з моменту заснування і до 1984 року був доцент Євген Федорович Бузько.

Останніми роками працював на посаді доцента на кафедрі терапії і сімейної медицини факультету післядипломної освіти ТНМУ.

Автор і співавтор 146 наукових публікацій, двох навчальних посібників з невідкладної педіатрії та сімейної медицини, двох патентів на винахід, на його рахунку понад 30 нових методів діагностики та лікування, впроваджених у практичну діяльність дитячих лікувальних закладів, повідомляла medychna-akademia.tdmu.edu.ua.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Світлана Ващенко

    Царство небесне і вічна пам'ять
  • Інна Юхим Корчинська

    Вічная пам'ять.
  • Oksana Semyaniv

    Вічна пам‘ять.
    Нехай з Богом спочиває.🙏
  • Богдан Бобецький

    Вічна пам'ять.Нехай спочиває з Богом

keyboard_arrow_up