Партнер рубрики Події

Не вистачає навіть на памперси: скільки грошей має платити держава на дитину (ОПИТУВАННЯ)

Не вистачає навіть на памперси: скільки грошей має платити держава на дитину (ОПИТУВАННЯ)

Журналісти «20 хвилин» запитали у тернополян скільки на їх думку повинна становити соціальна  виплата на одну дитину в місяць та чи потрібні такі виплати взагалі.

 

Кожна сім'я, у якої народилась дитина, має право на отримання допомоги від держави. Сума виплат не залежить від того, чи це перша чи, наприклад, третя дитина. 

Розмір допомоги становить 41 280 гривень. Виплата здійснюється одноразово в розмірі 10 320 гривень, решта суми виплачується протягом 36 місяців рівними частинами (по 860 гривень щомісяця).

Відео дня
v class="video-block">

Журналісти «20 хвилин» запитали у перехожих тернополя, які мають дітей, скільки на їх думку має платити держава «дитячих» на місяць. Думки тернополян розділились. Хтось говорить, що сума виплати повинна становити 15-20 тисяч гривень, а комусь здається, що виплати не потрібні.

Мар'яна, 30 років, домогосподарка: 

— Думаю, що 860 грн явно недостатньо. Оскільки в мене було грудне вигодовування, то у цьому плані було трішки легше ніж якщо мені довелося б користуватись сумішами. Щоб покрити всі потреби сума виплати має становити десь 15-20 тисяч гривень на місяць.

Дмитро, 37 років, ФОП:

— Це нікчемною мала сума якої може не вистачити на купівлю усього необхідного для потреб дитини. Насправді на виплату цих коштів ми навіть і не подавалися, адже мороки з оформленням їх багато. Все ж таки думаю, що ці виплати необхідні, адже мати дитини не працює, коли доглядає за дитиною. Сума щомісячної допомоги має починатися від сотні доларів. Це зможе покрити витрати на найнеобхідніше для дитини.

Маргарита, 34 роки, домогосподарка:

— Важко так одразу сказати, але точно не 860 грн, а хоча б 5000 грн. На ці 860 грн можна придбати лише дві упаковки ліків. Оскільки у нас дитина з інвалідністю, то ми отримуємо 1500 тисячі грн допомоги на місяць, але цього все одно не вистачає.

Руслан, 56 років, оператор: 

— Думаю, що виплати на допомогу дитині це можливо не обов'язкова річ, але головне, щоб була цілеспрямована державна політика більш глобальна та стратегічна на те, щоб в Україні піднявся рівень народжуваності. Якби держава створювала умови для батьків та дітей, то потреби у виплатах не було.

Валентина, 39 років, ФОП:

— Тим, кому дійсно буде потрібна допомога, цієї суми буде замало для закупівлі всього необхідного для дитини. Сума виплати має розраховуватися відповідно до прожиткового мінімуму. Якщо дитина на штучному вигодовуванні, то цих коштів не вистачить навіть банально на суміші. 

Андрій, 37 років: 

— Будь-яка підтримка від держави є важливою, а особливо для сімей у яких більш як 2 дітей. Якщо глянути на ринок праці, то він є не наповнений вибором високооплачуваних посад з цього і виходить висновок, що будь-яка допомога від держави є актуальною.

Зі слів тернополян потреби сімей у допомозі для дітей відрізняються , і не можна обмежуватися однією сумою яка влаштує абсолютно всіх. Тобто потрібно розглядати індивідуальні обставини кожної сім'ї та забезпечувати різні програми допомоги, які враховують їхні потреби.

А скільки на вашу думку повинна становити соціальна  виплата на одну дитину в місяць? Пишіть у коментарях!

Автор: Володимир Романишин, Вадим Єпур

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Леся

    Ще би платили гроші мамам одиночкам а то на роботу виправляють а дітей куда залили за що квартиру орендувати на кого залишити дитину ?… В Україні безпорядок був і буде) що можна купити за 860 грн скільки купиш памперсів чи суміш а одяг іграшка😳
  • Ірина Кальмук

    Та вони і для дітей з інвалідністю теж мізер платять. 3200 це взагалі ні чого
  • Viktor

    Потрібно вже зараз збільшувати народжуваність!!!Війна,збільшення населення азіатських,арабських та інших країн-потрібно вже терміново стимулюючу  державну політику!
    Ну і звичайно стимулювати та розвивати економіку,повертати українців з за кордону!

    myvova83 reply Viktor

    Стимулюють бусиками незламності

    Микола reply Viktor

    тю так вже стимулюють народжуваність - виключають світло!
  • Saxophone

    Але ще одне ,так як держава нічого нікому нічого не повинна... А тільки страдальний народ повинен і все життя винен державі - то маємо те що маємо

keyboard_arrow_up