На “Алясці” небезпечно. Із фасадів будинків відпадає плитка

На “Алясці” небезпечно. Із фасадів будинків відпадає плитка
  • З фасаду будинку на Морозенка відпадає облицювальна плитка, що створює небезпеку для перехожих.
  • У ЖКГ кажуть, ця проблема - не поодинокий випадок. 

 

З цією проблемою у редакцію звернувся читач Андрій, він житель Морозенка, 5. Тернополянин скаржиться, що його будинок перебуває у аварійному стані: з фасаду відпадає плитка.

   - Як тільки здіймається вітер, фасадна плитка відлітає шматками, - розповідає пан Андрій. - Це ще добре, що не було нещасних випадків. Але вона ж може впасти будь-якому перехожому на голову.

Чоловік розповідає, що ця проблема в їхньому будинку існує вже багато років поспіль. Він неодноразово звертався із скаргами в ЖЕК та телефонував в ДСНС.

Відео дня

   - У державній службі України з надзвичайних ситуацій мені пояснили, що це не їхня компетенція, - каже пан Андрій. - А працівники ЖЕКу ніяк не реагують, максимум, що вони зробили - це повісили оголошення про небезпеку. А всі мешканці будинку ж сплачують за ЖЕК, відповідно, його працівники мають дивитись за благоустроєм дому.

Тернополянин зазначає, що якщо й надалі не буде прийнято жодних дій, то він разом із жителями будинку буде писати скарги у міськраду.

Обслуговує будинок  ПП “Вікторія-М”. Інженер підприємства Галина Лотоцька зазначає, що ця проблема стосується не лише цього будинка.

   - Облицювальна плитка облітає по всьому місту, - каже Галина Лотоцька. - Зокрема у цьому будинку, ця проблема існує вже багато років. Але єдине рішення, аби повністю вирішити цю проблему - утеплити будинок. А там, де мешканці найбільше ходять, у проході між другим і третім під’їздом, ми поставити сітку.

Як зазначають в обслуговуючих підприємствах, мешканці можуть звернутися до них із проханням облаштувати сітки – вловлювачі для плитки. Також плитку періодично «простукують» по всій висоті будинку, щоб відлетіла та, що ледве тримається, але це не гарантує безпеки, особливо в умовах сильних вітрів. Найоптимальнішим варіантом є комплексне утеплення будинку, яке дозволить одночасно і утеплити житло, і позбутися плитки.

Хто відповідатиме, якщо, наприклад, на людину впаде плитка чи пошкодить авто, ми запитали в адвоката.

   - За технічним станом будинку повинна стежити структура, на балансі якої він перебуває, - коментує адвокат Ростислав Небельський. - Це може бути ОСББ чи ЖЕК. Поліція ж може мати стосунок у плані криміналу, якщо людині буде завдано суттєву шкоду. У плані профілактики діяти не будуть. Але є важливий момент, одразу після події варто подбати про фіксування доказів: викликати поліцію, яка все опише. Швидку, у разі шкоди здоров'ю, та переписати очевидців, які є потенційними свідками.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Герасимчук Ростислав

  • олег

    пп люкс-це окрема тема
  • Анонім

    Всім тим ЖЕКам пох..... на цю проблему .Колись і я дав заявку в ЖЕК під назвою "ПП Люкс" щоб вони рішали питання з облітаючою плиткою , щоб хоча б там де люди часто ходть поставили вловлювачі плитки . На все ,що спромігся ЖЕК так це на форматі А4 повішати оголошення що падає плитка ,і то це оголошенн провисіло 2 години від сили бо вони навіть його закріпити нормально не змогли . Ось так чесно кажучи у нас беруться за вирішення проблеми лише тоді коли стається біда , а так їм всім пох....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up