Партнер рубрики Події

Неподалік «Білого дому» – провалля посеред дороги. Будьте обережні!

Неподалік «Білого дому» – провалля посеред дороги. Будьте обережні!
  • На Крушельницької, навпроти «Ромашки», після вечірньої зливи 13 липня утворилося провалля. Асфальт просто тріснув прямісінько біля каналізаційного люку.
  • Наразі аварійну ділянку з усіх сторін обгородили.
  • «20 хвилин» дізнаються у міській раді, коли на вулиці проведуть ремонтні роботи та «залатають» дорожнє покриття.

Через негоду у другій половині дня – 13 липня, тернопільські вулиці буквально «потонули» у воді. У соціальних мережах містяни скаржились, що вочевидь, проблема криється у зливній каналізації. Люди писали, що на багатьох вулицях вона повністю забита сміттям та листям, а чистять її рідко.

Після зливи на межі вулиць Замкова-Грушевського-Крушельницької (в районі «Ромашки») утворилося провалля. Інформація про це з’явилась у соцмережах. У міській раді відреагували та написали, що на місце приїхали служби ліквідувати пошкодження покриття та огородили місце.

Відео дня

– Вчора, приблизно о 22:00 їхала додому вулицею Крушельницької. То місце вже було обгороджено, стояли багато людей. Може вночі щось там ремонтували, – розповіла читачка Ольга.

Ми звернулись за коментарем до речниці Тернопільської міської ради Мар’яни Зварич. Запитали у неї, як у місті долали наслідки зливи та чи надходили скарги від тернополян про підтоплення. Наші читачі цікавляться, коли востаннє у Тернополі чистили каналізаційні решітки. 

– Під час негоди працювали чотири одиниці техніки та дві бригади дорожніх працівників (очищали від наносів решітки на понижених місцях), – каже Мар’яна Зварич. – Внаслідок залпового дощу відбулося переповнення загальносплавної каналізації з пошкодженням люку колодязя та часткове руйнування асфальтового покриття. Вчора рух громадського транспорту приблизно о 20:30 обмежили, але сьогодні вже все відновили.

За її словами, дощеприймальні решітки у Тернополі очищають регулярно. Першочергово – на понижених місцях і місцях підтоплень. Зокрема, серед понижених місць: вулиця Коновальця, вулиця Миру, проспект Злуки (Універсам), вулиця Острозького (Філармонія), вулиця Паращука (примикання Торговиці), вулиця Липова, транспортна розв’язка Збаразька-Бродівська-Галицька.

Коли відремонтують провалля на Крушельницької

Ми відвідали аварійну ділянку на Крушельницької вранці, 14 липня. Станом на 9:30 тріщина з усіх боків оточена дорожніми знаками та сигнальними стрічками. Є знак «Дорожні роботи».

Провалля добре видно з тротуару, воно утворилось біля каналізаційного люку. На дорозі лежать шматки асфальту. Збоку, поза огородженням, видно тонку тріщину. Авто оминають цю ділянку.

Речниця Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич каже, що КП «Тернопільводоканал» вже обстежили каналізаційну мережу на Крушельницької і почали роботи з ліквідації аварійної ситуації.

– Наступного тижня планується почати роботи по продовженню ліквідації аварії і комунальники почнуть роботи по реконструкції інженерних мереж по вулиці Грушевського, – додала вона.

Спершу на сайті міської ради повідомляли, що громадський транспорт через провалля вулицею Крушельницької 14 липня не курсуватиме. Мовляв, автобуси не їздитимуть до моменту ліквідації тріщини. Були зміни у маршрутах автобусів №13, №19, №36 та №9, а ще тролейбуса №10.

Однак, о 10:20 з’явилась інформація, що рух громадського транспорту, який курсує через вул. Соломії Крушельницької, поступово відновлюють. За попередніми даними, автобуси, які мали їхати за зміненими маршрутами, працюватимуть за звичним розкладом руху і маршрутами.

 

Читайте також: 

Тернопільщину затопило: транспорт пливе, а парасольки не рятують

Дерева виривало з корінням: негода наробила збитків у Заліщиках

Сильні пориви вітру пошкодили дахи у Збаражі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Галина Федорій

    Білий дім в небезпеці???Треба задуматись!!
  • Andriy Budzinsky

    Це ж було вже...))

    Людмила Огородник reply Andriy Budzinsky

    то на пару метрів далі було видно. в нас все так в одному місці залатали як-небудь, в іншому - вилізло
  • Петро Кушнір

    А головне на колекторі відмили гроші...

keyboard_arrow_up