Неподалік Тернополя знайшли ікони, яким понад 120 років (ФОТО)

Неподалік Тернополя знайшли ікони, яким понад 120 років (ФОТО)

28 лютого, настоятель храму УГКЦ с. Мар’янівка (Тернопільський район) о. Іван Зозуля, спільно зі старшим братом Петром Костиком та майстрами, які здійснювали підготовчі роботи перекриття храму, віднайшли старовинні ікони, вік яких становить 126 років.

«Радісна знахідка відкриває нам автентичну духовну спадщину нашої парафії, - розповідає о. Іван Зозуля, декан Великоберезовицький. – Що більше: ми отримали підтвердження, що головними фундаторами храму була сім'я Романа та Ксенії Малевичів. Це безумовно нові цінні знахідки для історії сакрального мистецтва УГКЦ та парафії у с. Мар’янівка».

Священик також повідомив, що за участю комісії у справах сакрального мистецтва Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ громада парафії відреставрує знайдені ікони, повідомляє прес-служба архиєпархії.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Надя Ціш

    Які вони чарівні... Скільки ж любові вони випромінюють... Я б не ризикувала реставрувати.... Якщо ж вони за такий чималий проміжок часу ще так гарно збереглися, то велика вірогідність того, що вони ще можуть довго і довго милувати прихожан...
  • Василь

    вік не має значення, художньої цінності це мальовидло не має
  • Леся Гой

    А можна залишити без реставрації.Образи втратять свію автентичність.Це вже будуть інші.А в них стільки світла .

    Пасько Павло reply Леся Гой

    Леся Гой Не бажано. Бо потім не буде чим захоплюватись.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up