Непотрібну побутову техніку - на брухт, запчастини чи в подарунок

Непотрібну побутову техніку - на брухт, запчастини чи в подарунок
Як позбутися непотрібної побутової техніки – з цим питанням стикаються все більше тернополян. Насправді варіантів є багато. Втім, пунктів збору старої побутової техніки у Тернополі справді немає. Тому вигідні варіанти потрібно шукати самому.

- У нас наразі немає потреби у спеціальних пунктах, адже наші люди ще не настільки багаті, щоб викидати непотрібну техніку. Її завжди можна продати, - каже заступник начальника управління житлово-комунального господарства міськради Олег Соколовський. - За кордоном люди багатші, відтак викидають такі речі на сміття, звідки їх забирають сміттєперевізники. В нас наразі немає попиту, щоб ставити питання зі збутом побутової техніки. У нас навіть старі лампові телевізори розкуповують, як пиріжки. 

Загалом з проблемою непотрібної побутової техніки вихід можна знайти завжди, приміром подавши оголошення про продаж таких речей, додає пан Соколовський. До того ж, зараз є багато сайтів, де це можна зробити. Там навіть є рубрики, де можна віддати непотрібне безкоштовно. Завжди знайдуться люди, яким це буде потрібне. 

- Якщо ж ви не хочете тратити час на оголошення, а хочете позбутися техніки якнайшвидше, то можна просто винести її і поставити біля сміттєвого контейнера, - каже Олег Соколовський. - Двічі на тиждень у нас забирають великогабаритні відходи. Втім, як показує досвід таке викидають рідко. Нещодавно хтось виніс холодильник. То він постояв 30 хвилин, хтось одразу забрав його на брухт. 

Серед варіантів – куди подіти непотрібну техніку – здати її на металобрухт. В інтернеті та газетах є дуже багато таких оголошень, звернувшись за якими ви вирішите проблему. 

- Ми приймаємо всю техніку, яка має металеві деталі, - пралки, холодильники, також можна здавати старі ванни, крани, батереї, - каже директор ТОВ "Інтеграл" Віталій Калинюк. - Ціна – 2,80 грн за кілограм чорно стального брухту мінус 5% на засміченість при переробці на заводі. 

Окрім того, є люди, які готові прийняти у подарунок, або придбати непотрібну техніку і потім її відремонтувати та використовувати для себе, чи продати. 
"Будь ласка, не викидайте стару техніку" закликає у своєму оголошенні у соцмережах тернополянин Павло Романишин. Йому можна віддати, чи продати техніку за невеликі гроші. 

Відео дня

- Це може бути вся електроніка, починаючи від поламаного зарядного від телефона, згореною економною лампочкою і закінчуючи старими телевізорами і радіолами, - каже Роман. - Також це можуть бути старі комп’ютери, принтери та інше. 
Чоловік додає, що не здає цю техніку на металобрухт, а ремонтує для подальшого використання. 

До слова, ми показали вам лише декілька варіантів, куди можна подіти непотрібну побутову техніку. Якщо ви знаєте фірми чи фізичних осіб, які займаються збором непотрібної побутової техніки , пишіть їхні контакти в коментарях до статті. 


Довідка
Куди здати непотрібну побутову техніку 
ТОВ Інтеграл - вул. Лукіяновича, 8(097) 654-34-98
ПАТ "Тернопільвтормет" - Велика Березовиця, Національного Відродження, 14,
(050) 0094796, (0352) 291015
ТОВ Інвестметал, вул. Лукіяновича, 8, +38 (097) 909-74-77, (0352) 291015,
Майстер Павло Романишин +380982264466

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Андрій Бородій

    Чиновники відірвані від життя, ліниві та неініціативні.....
  • Андрій Бородій

    смішний чиновник. Не настільки багаті :):):):):)
  • Діма Шутяк

    Маю старі телевізори,компютори.Хто таке купляє,подзвоніть будь-ласка тел.0983386615
    або напишіть свій номер
  • Читач38

    Маю старий холодильник .....може комусь потрібний?

keyboard_arrow_up