Незважаючи на піст, тернополяни скуповують м’ясо

Незважаючи на піст, тернополяни скуповують м’ясо

Продавці м’яса на Центральному ринку розповіли, що перед Новим роком ціни на м’ясо зростають.

У м’ясному відділі досить людно - тернополяни вже скуповують продукти до свят.

Продавці на тернопільському Центральному ринку розповідають, що з початком посту попит на м’ясо у них не зменшився.

 - Ціни поки що, не зросли, - розповідає продавчиня пані Надія. - Але, відверто кажучи, як і кожного року, перед Різдвяними святами вони зростуть. - З початком посту покупців не стало менше. Навпаки через те, що люди знають, що перед святами вони зростуть, то починають скуповувати м’ясо зараз. Пані Надія розповідає, що найбільше купують шию та стейк.

Відео дня

Задню частину свинини в Тернополі зараз можна купити за ціною у 130 гривень за кілограм, а передня частина 100 гривень за кілограм. Передня лопатка коштує 120 гривень за кілограм. Сало в середньому коштує від 15 до 30 гривень.

- В середньому перед Новорічними святами ціни зросли на декілька гривень, - продовжує продавчиня. - Але тернополян це не буде зупиняти перед покупками, бо на свята всі хочуть посмакувати.

Як вибрати свіже м’ясо

Пенсіонер Дмитро розповів, як він обирає свіже м’ясо.

 - М’ясо потрібно помацати – якісний продукт не повинен бути рихлим, а еластичний, - розповідає пан Дмитро. - На пальцях після огляду не повинно залишатися слизу, так як хороше м’ясо практично сухе. Свіже м'ясо не має жодного запаху, якщо запах м’яса вам неприємний, то це ознака несвіжої продукції.

Продавці на ринку кажуть, що найчастіше люди вибирають свіже м’ясо за кольором.

Одним з головних ознак хорошого м’яса є його червоний колір. Свинина та телятина має бути рожевою на колір, яловичина – червона, а баранина ще темніша, ніж яловичина.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up