Продавці м’яса на Центральному ринку розповіли, що перед Новим роком ціни на м’ясо зростають.
У м’ясному відділі досить людно - тернополяни вже скуповують продукти до свят.
Продавці на тернопільському Центральному ринку розповідають, що з початком посту попит на м’ясо у них не зменшився.
- Ціни поки що, не зросли, - розповідає продавчиня пані Надія. - Але, відверто кажучи, як і кожного року, перед Різдвяними святами вони зростуть. - З початком посту покупців не стало менше. Навпаки через те, що люди знають, що перед святами вони зростуть, то починають скуповувати м’ясо зараз. Пані Надія розповідає, що найбільше купують шию та стейк.
Задню частину свинини в Тернополі зараз можна купити за ціною у 130 гривень за кілограм, а передня частина 100 гривень за кілограм. Передня лопатка коштує 120 гривень за кілограм. Сало в середньому коштує від 15 до 30 гривень.
- В середньому перед Новорічними святами ціни зросли на декілька гривень, - продовжує продавчиня. - Але тернополян це не буде зупиняти перед покупками, бо на свята всі хочуть посмакувати.
Пенсіонер Дмитро розповів, як він обирає свіже м’ясо.
- М’ясо потрібно помацати – якісний продукт не повинен бути рихлим, а еластичний, - розповідає пан Дмитро. - На пальцях після огляду не повинно залишатися слизу, так як хороше м’ясо практично сухе. Свіже м'ясо не має жодного запаху, якщо запах м’яса вам неприємний, то це ознака несвіжої продукції.
Продавці на ринку кажуть, що найчастіше люди вибирають свіже м’ясо за кольором.
Одним з головних ознак хорошого м’яса є його червоний колір. Свинина та телятина має бути рожевою на колір, яловичина – червона, а баранина ще темніша, ніж яловичина.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 8 від 19 лютого 2025
Читати номер