Партнер рубрики Події

Незважаючи на піст, тернополяни скуповують м’ясо

Незважаючи на піст, тернополяни скуповують м’ясо

Продавці м’яса на Центральному ринку розповіли, що перед Новим роком ціни на м’ясо зростають.

У м’ясному відділі досить людно - тернополяни вже скуповують продукти до свят.

Продавці на тернопільському Центральному ринку розповідають, що з початком посту попит на м’ясо у них не зменшився.

 - Ціни поки що, не зросли, - розповідає продавчиня пані Надія. - Але, відверто кажучи, як і кожного року, перед Різдвяними святами вони зростуть. - З початком посту покупців не стало менше. Навпаки через те, що люди знають, що перед святами вони зростуть, то починають скуповувати м’ясо зараз. Пані Надія розповідає, що найбільше купують шию та стейк.

Відео дня

Задню частину свинини в Тернополі зараз можна купити за ціною у 130 гривень за кілограм, а передня частина 100 гривень за кілограм. Передня лопатка коштує 120 гривень за кілограм. Сало в середньому коштує від 15 до 30 гривень.

- В середньому перед Новорічними святами ціни зросли на декілька гривень, - продовжує продавчиня. - Але тернополян це не буде зупиняти перед покупками, бо на свята всі хочуть посмакувати.

Як вибрати свіже м’ясо

Пенсіонер Дмитро розповів, як він обирає свіже м’ясо.

 - М’ясо потрібно помацати – якісний продукт не повинен бути рихлим, а еластичний, - розповідає пан Дмитро. - На пальцях після огляду не повинно залишатися слизу, так як хороше м’ясо практично сухе. Свіже м'ясо не має жодного запаху, якщо запах м’яса вам неприємний, то це ознака несвіжої продукції.

Продавці на ринку кажуть, що найчастіше люди вибирають свіже м’ясо за кольором.

Одним з головних ознак хорошого м’яса є його червоний колір. Свинина та телятина має бути рожевою на колір, яловичина – червона, а баранина ще темніша, ніж яловичина.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер юний захисник з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме Від читача 16:48 Концерт легендарного THE ВЙО 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу 10:50 В аварії на Тернопільщині загинув мотоцикліст
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up