Партнер рубрики Події

Нічна атака 11 квітня: понад 40 ракет і близько 40 дронів — Зеленський

Нічна атака 11 квітня: понад 40 ракет і близько 40 дронів — Зеленський

Уночі 11 квітня був черговий ракетний удар по Харкову та Харківській області. Мішенню стали також об’єкти в Київській, Запорізькій, Одеській та Львівській областях.

Росіяни у ніч на 11 квітня завдали нового масованого удару по об’єктах енергетичної інфраструктури. У Харківській області введені графіки аварійних відключень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу "Укренерго".

"Ворожими ракетами та дронами були пошкоджені підстанції "Укренерго" та об’єкти генерації в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За даними прес-служби, з 06:31 у Харківській області введені графіки аварійних відключень. В інших регіонах обмеження споживання не застосовувались.

Про наслідки ворожої атаки вночі 11 квітня також  повідомив Президент Володимир Зеленський.

— Вдячний усім, хто зараз ліквідовує наслідки російської атаки, і кожному воїну нашої ППО, який уночі був на варті. Понад 40 ракет та ще близько 40 ударних дронів. Частину ракет і «шахедів» вдалося збити. На жаль, лише частину, — йдеться у повідомленні.

Російські терористи знову цілили саме по об’єктах критичної інфраструктури. Був черговий підлий ракетний удар по Харкову та Харківській області. Мішенню стали також об’єкти в інших областях: Київській, Запорізькій, Одеській та Львівській. 

Атака 11 квітня

Нагадаємо, у ніч проти 11 квітня росіяни завдали по Україні масованого повітряного удару із застосуванням крилатих, балістичних та аеробалістичних ракет ("Кинджал"), а також дронів-камікадзе. Вибухи лунали, зокрема, у Харкові та Львові, під атакою також були об'єкти енергетики.

За словами заступника керівника ОП Олексія Кулеби, найскладніша ситуація через нинішню масовану атаку РФ по Україні - в Харківській області.

За наданою Ситуаційним центром Міністерства оборони  України інформацією для Military Media Center, (https://t.me/militarymediacenter) протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 13 областей України. 

Про це в 10.30 11 квітня повідомили в Military Media Center.

Загалом з різних видів озброєння - мінометів, артилерії, танків, РСЗВ, ЗРК, ОТРК, БПЛА, стратегічної та тактичної авіації - були атаковані 111 населених пунктів та 71 об'єкт інфраструктури.

Є загиблі та поранені серед цивільних, кількість жертв уточнюється.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up