Партнер рубрики Події

На Тернопільщині вночі 9 березня був приліт. Що прокоментували в ОВА?

На Тернопільщині вночі 9 березня був приліт. Що прокоментували в ОВА?
  • У прямому ефірі під час офіційного брифінгу голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш розповів про нічні обстріли російськими військами та ситуацію на Тернопільщині.
  • В одній з громад нашої області, за словами очільника ОВА, був приліт ворожої ракети. Детальніше читайте у нашому матеріалі.

Ніч з 8 на 9 березня була важкою. Приблизно о 2:39 оголосили про повітряну тривогу на території всієї України. На Тернопільщині тривога тривала упродовж 4 годин. Загалом вночі ворог випустив 81 ракету. Його цілями була наша критична та енергетична інфраструктура.

Більше про ситуацію на Тернопільщині голова Тернопільської ОВА Володимир Труш повідомив під час брифінгу о 10:20. Він розповів, що о 5 годині ранку зафіксували приліт у Підгаєцькій громаді.

«Вибухом пошкоджено 5 будівель. З них чотири – нежитлові, один житловий будинок. Наразі на місці влучання ракети проводяться всі слідчо-оперативні дії. Загиблих чи потерпілих внаслідок прильоту, на щастя, немає», – наголосив Володимир Труш.

Відео дня

На місці події працюють оперативно-слідчі групи СБУ та національної поліції у Тернопільській області, а також фахівці ДСНС з метою встановлення маркування ракети та збору речових доказів.

На сторінці Володимира Труша у Фейсбук також вказано, що за результатами огляду уламків вибухотехніки не виявили небезпечних частин, проте місце події може бути уражене залишками ракетного топлива.

– Величезне прохання до людей не підходити до місця, де розірвалась ракета, бо це небезпечно! Ворог влучив у просте сімейне господарство, яке точно не має відношення до об’єктів критичної інфраструктури. Тобто треба розуміти, що росіяни б’ють куди попало! Тому я звертаюсь до усіх жителів Тернопільської області – коли ви чуєте сигнали ракетної небезпеки, будь-ласка, знаходьтеся в укритті, – наголосив Володимир Труш.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Паша Пашинський

    А де його корєш лисий, полтінік клічка😂?
  • myvova83

    Прямо копія президента)
  • Читач09

    Так і живемо одні брехуни.Для одних війна для других мати рідна.
  • Паша Пашинський

    ПРИТРУШЕНИЙ виліз з ресторану рохкати😂Зі Шреком 2 долбойоба😂

keyboard_arrow_up