Партнер рубрики Події

Низький уклін тобі, наш захиснику… Тернопільщина прощається з Іваном Мозговим

Низький уклін тобі, наш захиснику… Тернопільщина прощається з Іваном Мозговим
  • Наш захисник в боях за Херсонщину потрапив під артилерійський вогонь та отримав поранення, несумісні з життям. Йому тепер назавжди 38...
  • Провести Івана в останню путь приїхав з фронту рідний брат Анатолій, який теж став на захист України з початком повномасштабного вторгнення.

 

Борщівська громада прощається із жителем села Михайлівка Іваном Мозговим, що героїчно загинув, захищаючи Україну. Борщів’яни на колінах зустріли тіло загиблого земляка. Все, що зараз можемо зробити для нього — провести молитвою і віддати почесті, як Герою, кажуть у Борщівській міськраді. Вічна пам’ять та вічна Слава Герою! Герої не вмирають, а навічно вписують своє ім’я в історію України…

Не втамувати пекучий біль та не загоїти рани в душі

Мозговий Іван Павлович народився 24 січня 1984 року. Загинув 1 жовтня в ході виконання бойового завдання в районі н.п. Білогірка Херсонської області.

Відео дня

— На жаль, Борщівський край втратив ще одного патріота і свого захисника, жителя села Михайлівка Мельнице-Подільської громади, — повідомив т.в.о. начальника другого відділу Чортківського РТЦК та СП Любомир Гуменюк. — З далекої Херсонщини надійшла сумна звістка про загибель солдата Івана Мозгового. Наш захисник потрапив під артилерійський вогонь та отримав поранення, несумісні з життям. Жодними словами не втамувати пекучий біль та не загоїти рани в душі. Сумуємо та підтримуємо рідних у важку годину скорботи. Нехай опіка Всевишнього та наші молитви полегшать гіркоту втрати і родинне горе.

Світлий спомин про мужнього захисника України назавжди залишиться в наших серцях.

Вічна пам’ять тим, хто ціною власного життя та здоров’я захищають нашу державу від російського окупанта. Вічна пам’ять Захиснику України! Героям слава!

— Шана і честь Герою, захиснику нашого мирного життя! — каже Суха Люда. — Щирі співчуття рідним і близьким. Сумуємо разом з вами... Вічна і світла пам'ять! Царство небесне!

«Вічна пам'ять Герою України! Низький уклін тобі, наш захисник, — написала
Оксана Гаврилюк. — Щирі співчуття рідним».

Власної сім'ї створити не встиг... 

У Героя залишились мама Ганна Іванівна та двоє братів — Анатолій і Василь. Анатолій теж зараз боронить Україну, і його відпустили додому, аби провів рідного брата в останню путь, розповіла староста с. Михайлівка Руслана Байсарович.  

— Іван не встиг створити власної сім’ї, не мав ні жінки, ні дітей, жив біля мами, а також із родиною наймолодшого з трьох братів, — поділилась Руслана Байсарович. — Опікувався племінниками, і дуже за ними був. А ті як любили дядька… Боляче і гірко, що йдуть у засвіти наші хлопці, наші Герої…

Коли у селі збирали допомогу для своїх земляків, староста зателефонувала Іванові. Питала, куди і йому надсилати передачу. Чоловік лишень відповів, несіть все до мами. Бо, мовляв, нас перекидають з місця на місце, тому сказати, де буде завтра, — важко.

Із одного старостинського округу, до якого входять села Михайлівка і Кудринці, на захист України стали 33 місцевих чоловіків. За мить Руслана Байсарович поправляє себе: вже 32. Іван перший загиблий Герой у Михайлівці. Донедавна односельці оплакували загиблих із сусідніх сіл. Тепер «Плине кача» дісталась і до них.

Поховають Івана Мозгового 6 жовтня на сільському цвинтарі. І поруч із могилою Героя майорітиме  жовто-синій стяг…

 

Редакція висловлює щирі співчуття мамі, братам, рідним, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (108)
  • Алина Павлючок

    Царство небесне герою України Амінь
  • Галина Хомик

    Вічна пам'ять Герою України і Царство небесне.
  • Игорь Данилюк

    😢
  • Марія Гавура

    Вічна пам'ять герою

keyboard_arrow_up