Партнер рубрики Події

Низький уклін вам, Герої: Тернопіль прощається з Тимофієм Антощуком, Серієм Бойком і Анатолієм Гнідим

Низький уклін вам, Герої: Тернопіль прощається з Тимофієм Антощуком, Серієм Бойком і Анатолієм Гнідим
  • Тимофію Антощуку було 32. Загинув під Бахмутом 27 листопада. Осиротів 4-річний син Гліб.
  • Сергію Бойку назавжди 39. Він народився у Молдові, проживав у Херсоні. Загинув 27 листопада на Донеччині. Осиротіли двоє дітей – Єлизаветі 13 років, синові Іванові – 7.
  • Анатолію Гнідому у лютому виповнилось 50. На Тернопільщину родина переїхала із Запоріжжя, утікаючи від війни, і чоловік одразу став до лав ЗСУ. Загинув 22 листопада на Донеччині. Осиротів син.

 

Тернопіль у жалобі — люди опустились навколішки та промовляють молитви за спокій душі загиблих воїнів-Героїв — Тимофія, Сергія та Анатолія. Вони всі віддали за наш із вами захист найдорожче — власне життя, залишивши у серцях рідних невиліковні рани і дітей-сиріт. Двоє із Героїв переїхали до Тернополя, рятуючи свої родини від війни. І одразу поєднались до лав ЗСУ.

Вони мали різні спеціальності, були різними за віком і за фахом, але в кожного були власні плани на життя, які перекреслила війна. Тернопіль опустився навколішки, дякуючи мужнім воїнам…  

Антощук Тимофій Анатолійович народився 23 червня 1990 року у с. Шумбар Шумського району. Закінчив Київський інститут водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного за спеціальністю судномеханіка. Овдовіла дружина Олена, осиротів 4-річний синочок Гліб. Родина Тимофія зараз проживає у Тернополі на вул. Дорошенка.

Відео дня

Тимофій вже мав бойовий досвід — був в АТО у 2015-2016 рр, боронив Донецький напрямок. Був учасником бойових дій, і, з початком повномасштабного вторгнення, 8 березня 2022 року, вже був призваний на службу в ЗСУ. Загинув під Бахмутом на Донеччині 27 листопада.

Бойко Сергій Васильович народився 5 липня 1983 року в Лазовськ, Молдова. Закінчив Херсонський юридичний інститут за спеціальністю «Правознавство». У Героя залишились дружина Олександра та двоє дітей – доньці Єлизаветі 13, сину Івану — 7 років.
Родина переїхала до Тернополя із Херсону, рятуючись від війни. Сергій одразу прийшов до військкомату, і 14 серпня був мобілізований. Загинув 27 листопада в районі н.п. Павлівка Волноваського району Донецької області. Його дружина з дітьми зараз проживають у Тернополі на вул. Тарнавського. Рідні вирішили, що місце останнього спочинку Сергія буде на Алеї слави у Тернополі.  

Гнідий Анатолій Дмитрович народився 5 лютого 1972 року, родом із Запорізької області,  там і проживав зі своєю родиною до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, а потім переїхали до Тернополя. Загинув 22 листопада 2022 року в районі н.п. Спірне Донецької області. У Героя залишився син і дружина Світлана Володимирівна, яка проживає у Тернополі на вул. Володимира Великого. Жінка ухвалила рішення, що її чоловік-Герой покоїтиметься у Тернополі.    

— Гнідий Анатолій Дмитрович родом із Запоріжжя, але через війну його рідні знайшли прихисток у Тернополі, — повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал. — Співчуваємо рідним! Вічна пам'ять!

Прощання з Анатолієм Гнідим та Сергієм Бойком відбудеться 2 грудня в Домі печалі, що на вул. Микулинецька, 27, похорон 3 грудня на Алеї Героїв, що на Микулинецькому цвинтарі.

Про прощання та поховання Тимофія Антощука повідомимо згодом, коли буде інформація. 

(Можливі зміни, про які ми повідомимо додатково - прим. авт)

 

Редакція висловлює щирі співчуття дружинам, дітям, рідним, друзям, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогих людей. Вічная пам’ять, шана і слава вам, Герої…

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (284)
  • ТОВ "ФОРМА Т"

    Вічна пам'ять героям України. Дякую за мужність. Царство небесне 🙏 Щирі співчуття рідним
  • Shavonne Houston

    🇺🇦 Українці та люди, які потребують допомоги подайте заявку на матеріальну підтримку сьогодні разом із проектом UAPPL.

    Перейдіть до  >  https://s.uappl.pl/03reco27

    ініціатива UAPPL – це платформа пожертвувань, яка допомагає Українцям та вимушеним переселенцям звертатися за фінансовою допомогою безпосередньо до людей з усіх країн.

    На відміну від багатьох інших платформ, пожертви надходять безпосередньо від донора до того, хто запитує.

  • Ганна Куришко

    Вічна слава і пам'ять героям, рідним щирі співчуття.
  • Mariya Zamoiska

    Вічна память Героям України Царство Небесне Хай з Богом спочивають Щирі співчуття рідним Низький уклін воїнам і родичам

keyboard_arrow_up