Партнер рубрики Події

На вулиці Миру виставили загублені номерні знаки. Де можна забрати та як відновити втрачені?

На вулиці Миру виставили загублені номерні знаки. Де можна забрати та як відновити втрачені?
  • Зранку сьомого серпня у Тернополі спостерігають наслідки негоди. Одним підтопило вулицю, а інші – загубили номерні знаки від автівки.
  • Пояснюємо, куди звертатись водіям для отримання нових.

На фасаді одного із закладів харчування, що на вулиці Миру, виставили втрачені номерні знаки. Всього журналісти «20 хвилин» нарахували шість різних.

Переважно знаки цілі, тільки деякі мають потертості та брудні. Натомість один зі знаків зім’ятий.

Відео дня

Під час перебування біля закладу, ми помітили працівницю комунальної служби. Ми  також поцікавилися у неї, чи не вона часом виставила номерні знаки?

— Ні, я прийшла прибирати і вони вже були. То ввечері шостого серпня була така злива, я і не здивована, що позривало номерні знаки. Хочу сказати, що тернополяни так робили вже неодноразово – знайшли і виставили. А може хтось побачить і приїде, щоб забрати. Хоч якесь добре діло, — каже прибиральниця.

Що робити на випадок втрати?

Номерні знаки водії втрачають чи не під час кожної негоди. Головний сервісний центр МВС України розробив алгоритм, як діяти водіям у такому випадку.

Вам обов’язково необхідно звернутися до найближчого територіального сервісного центру МВС для перереєстрації і одержання нових номерів. Де саме такі центри функціонують на території Тернопільської області – можете переглянути на карті.

У разі втрати номерного знаку адміністратори сервісного центру МВС проводять перереєстрацію транспортного засобу. З собою необхідно мати:

  • паспорт;
  • копію ідентифікаційного коду;
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

«Якщо номери були загублені, потрібно буде написати пояснення обставин втрати, якщо ж номерні знаки були викрадені – довідку про втрату, видану в відділенні Національної поліції. Якщо власником транспортного засобу є юридична особа, надається акт службового розслідування», - повідомляють на сайті сервісного центру.

Варто зауважити, що обов’язковою умовою здійснення операції є наявність самого автомобіля, оскільки послуга перереєстрації передбачає огляд транспортного засобу фахівцем Експертної служби.

По завершенню процедури адміністратор сервісного центру видає нові номерні знаки і нове свідоцтво про реєстрацію автомобіля. Знайдені номерні знаки після видачі нових вважаються недійсними і здаються до сервісних центрів МВС.

Нагадаємо, Тернопільський обласний центр з гідрометеорології попереджав жителів Тернопільщини про те, що ввечері шостого серпня із збереженням на ніч сьомого серпня будуть значні, місцями сильні дощі. А ось 7 серпня грози.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Андрій Чорний

    За 2 хв. Робиться дублікат. Сервісний центр МВС таких послуг не надає, лише заново перереєстровує автомобіль та видає зовсім іншу комбінацію знаків. І експертний огляд уже відмінили.
  • Сергій Кохмат

    Для чого у сервісний центр МВС? Є сервіси, що значно дешевше зроблять загублений номерний знак і без непорібних перереєстрацій..
  • Наталія Хомишин

    Ого,ото колекція🤔чого б це?!

    Наталія Хомишин reply Наталія Хомишин

    Надія Влох Іваськів та ні😁😁😁таку погоду важко проспати🤣

    Надія Влох Іваськів reply Наталія Хомишин

    Наталія Хомишин
    Ви певно всю погоду проспали...
  • Гаврило Петровський

    ukr555 це тобі за китайський ксенон

keyboard_arrow_up