Партнер рубрики Події

Новий РАЦС: як працює, де і чи змінилися ціни

Новий РАЦС: як працює, де і чи змінилися ціни
  • У Тернополі запрацював новий «Офіс щастя», де проводять реєстрацію шлюбів, на вулиці Івана Мазепи, 1.
  • Новий зал для урочистих подій Тернопільського міськрайонного відділу ДРАЦС відкрили 16 липня. Там вже проводять реєстрацію шлюбів.

Після того, як РАЦС виселили з приміщення банку на Майдані Волі, реєстрацію проводили у ПК «Березіль», але відтепер урочисті весільні церемонії будуть відбуватися у «Офісі щастя».

- В новому залі вже відбувалися церемонії одруження та ювілейне весілля, – розповідає начальник управління державної реєстрації Ольга Дяченко. – Фактично, ми переходимо з ПК «Березіль» до нової зали. Всі молодята, які подавали заяву для урочистої реєстрації шлюбу у ПК «Березіль» тепер будуть проходити реєстрацію у новому «Офісі щастя».

Відео дня

Ціна на послугу урочистої реєстрації шлюбу при цьому не змінилася. Всі витрати складатимуть близько 500 грн. Сюди входить проведення заходу ведучим, музиканти та інше. При цьому молодята можуть вносити свої пропозиції, оскільки чітких рамок проведення свята ніхто не встановлює. 

- Ми вирішили перенести урочисті реєстрації у нове гарне приміщення, – розповідає Ольга Дяченко. – Одруження – це дуже велике свято в житті молодят, тому ми старалися для наших жителів створити комфортні та зручні умови.  

Звичайне отримання свідоцтва про одруження без урочистостей коштує всього 8,5 гривень. Для того щоб зареєструвати шлюб необхідно подати відповідну заяву за місяць до запланованої дати одруження в Open Space на першому поверсі ОДА, яка працює за адресою вул. Грушевського, 8. Церемонії одруження та ювілейних весіль відбуваються в четвер та суботу.

Перші церемонії

У день відкриття, 16 липня, подружжя Ярослава та Оксани Ратушняків, яке прожило разом 40 років, скористалося послугою «Ювілейне весілля» та поновили свої шлюбні обітниці. Свідоцтво про шлюб нового зразка їм вручив заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов, який перебував у Тернополі з робочим візитом.

- Це нова послуга, яку ми надаємо, і дуже багато людей з ентузіазмом її сприймають, - каже заступник. - Ми бачимо по всій країні, як люди ще раз приходять, і в урочистому приміщенні, при своїх рідних і близьких, ще раз кажуть слова любові одне одному, підтверджують ті клятви, які вони давали багато-багато років тому. 

А 17 липня в «Офісі щастя» першими поєднали свої долі молодята Тетяна та Андрій.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Роксана

    Дуже погана організація роботи. Називаються  "Офісом Щастя", а день розпису повністю зіпсували. З нареченим пішли в назначений загсом день і год, а нам кажуть система не працює не зможемо вас розписати. Чому немає альтернативного варіанту? Всі друзі і фотограф пішли додому, особливо молодята із зіпсутим настроєм. Ось такий "Офіс Щастя"!
  • Катя

    Жах!!!!! Маемо розписуватися, повідомили , що перенесли з Березіля в це уродство, дуже розстроена. Ще й ця назва((((
  • Анна Старух

    Сьогодні проїжджала поруч...відразу і не зрозуміла, що то за  ОФІС... Табличка збоку розтлумачила , що це місце реєєстрації ...
    Кумедно і бідненько оформлено ззовні вхід...Обшарпані і оббиті від часу сходи замасковоно зеленим покриттям, вивіска на розтяжках ... ніби то все робилось за 24години...Можу уявити, як там в приміщенні такого «офісу»...
  • Наталя Кравчук

    Це просто жах. Невже банк не може перебратись в інше місце? Бідні молодята......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 08:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up