Партнер рубрики Події

Тарнавського розширюють: у скільки це "влетить" місту та чи будуть зміни для водіїв і пішоходів

Тарнавського розширюють: у скільки це "влетить" місту та чи будуть зміни для водіїв і пішоходів
  • На вулиці Тарнавського розпочались роботи з розширення дороги. Напередодні у міській раді повідомляли, що дорогу частково перекриють з 21 вересня.
  • Чи обмежили рух на Тарнавського та чи чекати зміни в русі громадського транспорту – читайте у матеріалі.

Наразі перешкод на вулиці Тарнавського немає. Водії можуть вільно проїхати вулицею. Заторів там немає.

Ремонт та розширення дороги, облаштування нових тротуарів мають виконати на вулиці Тарнавського від Універсаму до перехрестя з вулицею Київською. Наразі на цій ділянці є три смуги для руху автівок.

Відео дня

У міській раді повідомляли, що у зв’язку з ремонтними роботами вулицю частково перекриють з 15 по 20 жовтня, однак згодом назвали нову дату – 21 вересня. Поки що рух там не перекривали.

Як запевнила речниця міської ради Мар'яна Зварич – вулицю не перекриватимуть повністю. Рух транспорту буде обмежено частково. На роботу тролейбусів ці зміни не мають вплинути, оскільки електромережу перенесуть.

- Відповідно до рішення виконавчого комітету на вул. Тарнавського, перекриватимуть частину дороги, тобто проїзд буде забезпечений в обидві сторони, - пояснює Мар’яна Зварич. Також курсуватиме громадський транспорт. У випадку внесення якихось коректив у розклад руху громадського транспорту. Ми повідомимо про це.

Наразі на ділянці, де проводитимуть розширення дороги, встановили нові електроопори, однак електролінії ще не перенесли.

На ділянці з боку «Універсаму» видалили кілька дерев, щоб встановили електроопори. Частину дерев довелося підрізати. Як запевнив начальник управління ЖКГ Олег Соколовський, усі зелені насадження будуть відновлені.

Тернополяни ж кажуть, що розширення дороги на Тарнавського необхідне, оскільки там постійно стаються затори.

- Дерев шкода, але враховуючи скільки в тому районі набудовують, то чотири смуги там необхідно просто, - пише тернополянин Максим. - А ще кільце те що на Злуки – Тарнавського потрібно розширити.

Дехто вважає, що і цього буде замало, адже вулиця проблемна, і там великий трафік.

- Мені здається, що і по дві смуги на Тарнавського - це мало, - пише терноплянин Ігор. - На Тарнавського постійні затори. Тут і підземні переходи вже час використовувати

Скільки коштуватиме ремонт?

Довжина ділянки ремонту – 1 км 138 м. Загальна площа розширення проїзної частини, в тому числі з тротуарами та зеленими насадженнями – 2 тис. 889 кв. м.

За умовами договору 23 236 187 гривень. Про це йдеться на сайті державних закупівель.

За умовами договору фінансуватимуть роботи з державного та міського бюджету. Раніше у Титульному списку капітальних ремонтів та реконструкцій об’єктів шляхо-мостового господарства Тернопільської міської територіальної громади на 2020 рік було передбачено 6 695 000 гривень. Однак, як пояснює начальник управління ЖКГ Олег Соколовський, цю суму закладали ще до того, як з держаного бюджету виділили кошти на реконструкцію.

- Розширення вулиці Тарнавської проходитиме за кошти з держбюджету, - пояснює Олег Соколовський. – Ми передбачили раніше кошти з міського бюджету, на випадок, якщо Держава знову не виділить кошти на ремонт або зробить це з запізненням, як було з Гаївським мостом. Тому фактично ми розраховуємо, що бюджетних коштів на ремонт вистачить і з міського бюджету дофінансовувати ремонт не доведеться. Ремонтом займається область.

Також Олег Соколовський каже, що точну суму витрат можна буде дізнатися згодом після закінчення робіт.  

А як вважаєте ви, чи допоможе четверта смуга дороги, щоб зменшити затори на Тарнавського? Чи потрібно розширювати вулицю взагалі? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Сергій

    а чому підземний ми хочимо так як на східному

    ігор reply Сергій

    та байдуже, головно розділити людей і машини
  • ігор

    Це ж справді гарна нагода біля 11 школи зробити підземний перехід - це одне з найстрашніших для пішоходів місце в місті і ще й суттєвий тормоз для автомобілів. Але хто це почує...
  • саша

    нарешті супер . молодці
  • Val Val

    23 236 187????? Зовсім охрініли?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up