Партнер рубрики Події

Очевидці концерту і сама Jerry Heil розповіли, як вона впала в оркестрову яму. Що зі співачкою зараз?

Очевидці концерту  і сама Jerry Heil розповіли, як вона впала в оркестрову яму. Що зі співачкою зараз?
  • Про неприємний інцидент, який відбувся 21 грудня під час сольного концерту артистки у «Березолі», повідомила її команда в Інстаграмі. Через серйозну травму Jerry Heil навіть довелось перенести виступ в Івано-Франківську. Її госпіталізували до одного з медичних закладів нашого міста.
  • Журналістка «20 хвилин» дізналась деталі. Організатор концерту співачки, яка впала в оркестрову яму «Березоля», розповів про її стан та чи має вона претензії.
  • Які вимоги до облаштування сцени? Розповідаємо.

21 грудня у Палаці культури «Березіль» імені Леся Курбаса відбувся сольний концерт української артистки JERRY HEIL (справжнє ім’я – Яна Шемаєва). Виступ у Тернополі співачка напередодні анонсувала у своєму телеграм-каналі, написавши: «Учора в Києві стався СОЛД АУТ. Повний зал в Будинку Кіно. Це неймовірне щастя. Завтра Хмельницький. А потім — Тернопіль та Франик! Гугліть квитки, допоки є!». Також інформацію про концерт у Файному місті можна було знайти на будь-яких онлайн-платформах з продажу квитків.

Що трапилось на концерті?

Дійство в «Березолі» розпочалось о сьомій вечора. А закінчилось воно, на жаль, не надто вдало, бо зі співачкою трапилась прикра ситуація. Jerry Heil при завершенні концерту випадково впала в оркестрову яму. Про інцидент вранці, 22 грудня, написала команда знаменитості в Instagram.

Відео дня

– Зараз Яна знаходиться під наглядом лікарів. Концерт в Івано-Франківську переноситься. Детальну інформацію ви можете отримати в організатора. З повагою, команда Jerry Heil. Бережіть себе! – звернулись до шанувальників «зірки» представники Jerry Heil.

Нам вдалося знайти очевидців, які відвідали концерт відомої співачки і на власні очі бачили, як вона травмувалась. Тернополянка Ірина прийшла на виступ Jerry Heil з донькою і мимохідь стала очевидицею події. Вона розповіла нам, як все трапилось. За словами пані Ірини, «зірка» закінчила концерт і пішла за куліси. Аудиторія почала викликати її «на біс». Артистка повернулася на сцену і запитала у глядачів, яку пісню вони хотіли б почути знову. На виступ завітали батьки з малечею.

Фото пані Ірини з концерту співачки

– Діти підбігли під сцену і почали викрикувати назви пісень. Jerry Heil сказала: «Зараз я до вас підійду ближче, щоб краще почути». Вона спустилась по бічних сходах зі сцени, поспілкувалась з дітьми. А далі… Не знаю, що сталось. Чи її засліпило світло, чи що. Співачка зробила кілька кроків і провалилась в оркестрову яму. Вона була відкритою впродовж концерту, – каже пані Ірина.

Жінка додає: це просто щастя, що знизу було порожньо – жодних крісел, декорацій чи інших речей. Артистка, за словами пані Ірини, вдарилась головою і втратила свідомість. Зі сцени почали кричати, що потрібен лікар. Ірина додає: далі хтось викликав «швидку». Медичні працівники оперативно приїхали до Палацу культури.

– Вона впала і була без свідомості. Всі дуже злякались. Це страшно. Люди навіть не розходились після концерту, бо хвилювались за співачку, – додає Ірина.

Читачі надіслали у редакцію «20 хвилин» також відео, на якому Jerry Heil у момент після падіння в оркестрову яму. Але ми не оприлюднюємо його з етичних міркувань. 

У якому стані співачка зараз

Факт про те, що популярна виконавиця дійсно травмувалась під час сольного концерту у Тернополі, нам підтвердила заступниця директора Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак. Артистка перебуває в лікарні.

– На місце інциденту швидко виїхала бригада «швидкої» допомоги. Медики госпіталізували її в Тернопільську обласну клінічну лікарню, – говорить «20 хвилин» Ганна Мончак.

За інформацією наших джерел, падіння виявилося серйозним. Співачка має перелом та спочатку перебувала в реанімації. Але в медичному закладі цю інформацію не підтвердили і не спростували. Очільниця прес-служби обласної лікарні пообіцяла надати коментар про самопочуття артистки, але за пів дня так його і не надала.

Також ми зв’язались із місцевим організатором концерту артистки в «Березолі». Пан Сергій (прізвище не вказуємо – прим.) також відмовляється коментувати стан здоров’я виконавиці. Він запевняє, що зараз із нею все добре. Jerry Heil від 21 грудня знаходиться під належною опікою лікарів. Загроз її здоров’ю не має, пояснює чоловік.

– Jerry потрібен спокій і декілька днів реабілітації. У неї «лікарняна пауза», скажемо так. Лікарі оптимістично налаштовані, мовляв дівчина швидко відновиться. Більше не можу нічого розповісти, – наголосив при розмові пан Сергій.

Також він відмовився розголошувати будь-які деталі інциденту, який трапився у ході концерту, пояснюючи це тим, що неуповноважений про таке розповідати.

– Розказувати деталі я не буду. Хто був там – все бачив. По суті, і немає про що розповідати. На офіційній сторінці артистки буде інформація. Наступні концерти також відбудуться, щоправда графік трохи змістився, – завершив пан Сергій.

Сама ж артистка звернулась до шанувальників аж наступного дня після інциденту, 22 грудня о 16:49. В своєму телеграм-каналі Jerry Heil написала: «Чому нема емоджі зламаного ребра?». Таким чином дівчина дала усім зрозуміти, що наприкінці концерту під час падіння зламала ребро.

Про це також написала на своїй сторінці в інстаграмі. 

 

«Три метри. Бетон. *емоджі зламаного ребра*

Народ, я вже прийшла до тями, у мене все настільки добре, наскільки це можливо, бо за таких умов отримати лише струс та перелом ребра — це чудо. Для мене це додатковий знак, що проживати треба кожну хвилиночку свого життя.

І під ноги дивитися)) на відео видно, як впевнено я ступаю в пустоту😂; пам‘ятаю, як мені здавалося, що я бачу там підлогу. Далі нічого не пам’ятаю. Не могла навіть згадати ім’я асистентки.

Сподіваюся, це стане поштовхом до нових пісень😂

Бережіть себе. За мною доглядають чудові лікарі💙💛».

Найбільше питання, яке поки залишається без відповіді – чому під час виступу співачки була відкрита оркестрова яма і хто відповідав за техніку безпеки під час концерту. У Наказі №210 «Про затвердження Правил охорони праці для працівників театрів і концертних залів», затвердженому Державним комітетом України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду в 2009 році, вказано: «Торці оркестрової ями, розташовані проти дверних прорізів або закулісного простору, облаштовують пристроями, що запобігають випадковому падінню людей (пересувними огородженнями, світловими покажчиками тощо».

Як була обладнана оркестрова яма у «Березолі» – питання залишаємо відкритим і закликаємо директора Палацу культури Олега Слободянюка розповісти про це. Ми протягом дня 22 грудня намагались дізнатись у нього відповіді, та він не реагує на наші дзвінки та повідомлення. 

23 грудня об 11:14 чоловік нарешті вийшов на зв’язок і надіслав нам відповідь на запитання.

– Повну відповідальність за дотримання правил техніки безпеки та протипожежної безпеки під час підготовки та проведення концерту несе замовник (за пунктом 2.3 Договору про надання послуг). В даному випадку організатором концерту виступав ФОП. Окрім цього повідомляю Вас, що перед кожним виступом той чи інший виконавець проводить так званий саундчек, під час якого проходить процес налаштування звукового та світлового обладнання і перевірка звуку перед заходом. Також виконавець знайомиться з входами і виходами на сцену, іншими технічними питаннями, зокрема і наявністю чи відсутністю оркестрової ями. Саме такий саундчек був проведений перед початком даного концерту, – так Олег Слободянюк пояснив ситуацію, яка трапилась у Палаці культури.

Організатори концерту, як запевняє пан Сергій, не мають жодних претензій до Палацу культури «Березіль». Те, що сталось зі співачкою – це випадковість, а від них ніхто не застрахований.  

– Часто артисти нехтують власною безпекою під час виступу, ходять по краю сцени. В них емоції, тому бувають подібні випадки. Наразі ніхто ні до кого не має претензій. Всі тримають кулаки і моляться, щоб Jerry Heil якнайшвидше одужала. Яна точно не має ніяких претензій до залу чи до мене, як до організатора. Вона доросла людина, яка прекрасно розуміє всі ризики і попереджена про них. Але все одно якось це трапилось наприкінці концерту, – пояснює він.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олєг Віп

    Йой та щей наложила  в штани
  • Ніна Ніна

    Якнайшвидше видужуй, Яночко!
  • Людмила Людмила

    Петро Беріт. Ви у школі вчили українську мову? Якщо вчили, то пригадайте граматику, зокрема, відмінки.
  • Григорій Бойко

    Я в ту оркестрову яму чуть не впав,давно то було правда

keyboard_arrow_up