Очистка води у Ставі: з 6 липня аераційний фонтан працюватиме цілодобово

Очистка води у Ставі: з 6 липня аераційний фонтан працюватиме цілодобово

З 6 по 13 липня аераційний фонтан, що в парку ім. Т. Шевченка, працюватиме цілодобово, це пов'язано із цвітінням водоростей в Тернопільському ставі.

Збільшення кількості робочих годин водограю допоможе очистити воду та наповнити її киснем саме у тих місцях, де вода є найбільш «стоячою».

Нагадаємо, найдовший аераційний фонтан в Україні був встановлений у Тернополі в 2017-2018 рр. Загальна протяжність берегового водограю становить понад 300 м.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Нещодавно ми писали, що колір води у Тернопільському ставі змінився на зелений чи бірюзовий понад берегами та з'явився неприємний запах.

«20 хвилин» з'ясували, що стало причиною таких змін та чи безпечна тепер вода у водоймі. Детальніше про це читайте тут

У квітні-травні  місцеві спостерігають велику мертву рибу вздовж Тернопільського ставу, яку час від часу прибиває до берега. У чому причина такого явища, цікавилися «20 хвилин». Фахівці назвали дві імовірні причини, чому в Тернопільському ставі гине риба

Графік роботи тернопільських фонтанів у липні

У Тернополі в різних мікрорайонах міста працює 12 фонтанів.

У липні водограї, що на знаходяться на бульварі Т. Шевченка, в парку Національного відродження, на бульварі Данила Галицького та на бульварі Дмитра Вишневецького, а також водоспади «Каскад», «Кульбаба», «Життя» та аераційний фонтан на Тернопільському ставі працюватимуть з 11:00 до 22:00 години.

До відома тернополян, в дощову погоду фонтани не працюватимуть.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up